Bedrijfsnieuws

Imtech verkleint verlies

Imtech is afgelopen jaar opnieuw diep in de rode cijfers geëindigd, maar het verlies was met 559 miljoen euro wel een vijfde kleiner dan in 2013. Dat maakte de technisch dienstverlener, die nog altijd de gevolgen van een groot boekhoudschandaal verwerkt, woensdag bekend. Het verlies is het gevolg van een groot aantal eenmalige posten, zoals reorganisatiekosten en afschrijvingen op de boekwaarde van de Duitse en Oost-Europese activiteiten, die aan de basis stonden van de problemen van het bedrijf. Ook kampte Imtech door de aanhoudende financiële malaise met hoge rentelasten op zijn schulden.

Volgens topman Gerard van de Aast heeft Imtech zijn financiële situatie afgelopen jaar ‘genormaliseerd’ en zijn de operationele prestaties verder verbeterd. De schuld is sterk verlaagd, van 737 miljoen euro eind 2013 tot 334 miljoen euro, dankzij de verkoop van de ict-dicvisie en de uitgifte van nieuwe aandelen. Financieel directeur Hans Turkesteen zei dan ook te verwachten dat de financieringslasten dit jaar flink afnemen.

De omzet over 2014 kwam uit op 3,9 miljard euro. Dat is 7,7 procent minder dan een jaar eerder. Het operationeel verlies, voor rente, belastingen en afschrijvingen, werd verkleind van 78 miljoen naar 32 miljoen euro. In het lopende boekjaar verwacht Imtech weer een positief operationeel resultaat te behalen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life