Algemeen

Imago bouwarbeidsmarkt niet slecht onder de Nederlanders

De bouwsector heeft de afgelopen jaren weinig positief in het daglicht gestaan. De economische crisis met als gevolg de hoge werkloosheid in de sector maakte het imago van de sector er ogenschijnlijk niet beter op. Desondanks blijven veel Nederlanders positief over werken in de bouwsector. Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 300 Nederlandse huishoudens blijkt namelijk dat 30% positief is over werken in de bouwsector, slechts 13% is negatief.

Bijna een derde van de Nederlanders positief over werken in de bouw

Ondanks de negatieve geluiden over de bouwsector en de grote impact die de economische crisis heeft op de arbeidsmarkt in de bouw, blijft een redelijk groot deel van de Nederlandse bevolking (30%) positief over werken in de bouw. De grootste groep van de Nederlanders (49%) neemt hierover een neutrale houding aan. Opmerkelijk is dat maar 13% van de Nederlanders echt negatief is over het werken in de bouwsector. Zij voeren met name als redenen het harde werken en de hoge werkloosheid aan. Het zijn vooral de 55 plussers die een positief beeld hebben over de bouwarbeidsmarkt. Zij zien, zo zeggen zij zelf, het belang en het nut van de bouwsector goed in.

welk beeld heeft u over het werken in de bouw

Eén op de tien “jongere” ouders zou kind carrière in de bouw adviseren

9% van de ouders onder de 45 jaar zou hun kind adviseren een opleiding in de bouw te kiezen. De meeste hiervan geven als reden aan dat er altijd wel werk te vinden zal zijn in deze sector; “een technisch beroep heeft toekomst”. Een grote groep ouders (32%) zou hun kind minder snel adviseren een opleiding in de bouwsector te gaan volgen. Zij geven aan dat zij liever de keuze aan het kind zelf over laten en bovendien is het ook afhankelijk van het niveau van het kind.

zou u uw kinderen adviseren om een opleiding in de bouw te kiezen

Ook interessant


Build for Life