Bedrijfsnieuws

Ikea kiest voor unieke reclamebenadering

Ikea heeft gekozen voor een unieke reclamebenadering. In plaats van het herhalen van meerdere commercials biedt Ikea elke dag een andere reclame-uiting. Onder de noemer `Elke dag iets nieuws` kiest Ikea voor een commercial van 15 seconden die nooit herhaald zal worden. Met deze benadering neemt Ikea een flink risico.

De commercials zelf zijn immers vrij saai te noemen. Volgens Nico de Jong, marketing manager van IKEA Nederland, is het doel van de campagne om de nadruk te leggen op het enorme aanbod van Ikea. Dat dit wordt gedaan middels vaste acteurs die aan het winkelen zijn bij Ikea is niet erg vooruitstrevend. In zekere zin grijpt Ikea zelfs terug naar de beginmaanden van de STER-reclame op de televisie. Toen werden reclames ook vooral gebruikt om een boodschap te vertellen en niet om het publiek te entertainen.

Na verloop van tijd veranderde deze gang van zaken, omdat mensen moe werden van het ontbreken van een verrassingseffect in de commercials. Dat leidde tot de komst van veel commercials vol actie en humor. Volgens Ikea is nu de tijd echter weer rijp voor een andere benadering. Door simpelweg aanwezig te zijn op televisie wil Ikea het publiek bereiken.

Gebaseerd op: Elsevier
Build for Life