Algemeen

Ikea breidt Utrechtse vestiging fors uit

Ikea breidt het vloeroppervlak van zijn vestiging op de Utrechtse meubelboulevard uit van 20.000 naar 40.000 m2. Om de verwachte grotere toestroom van klanten naar het woonwarenhuis goed te kunnen opvangen, is een nieuwe ontsluitingsweg nodig onder de A12 door en langs het kantoor van Rijkswaterstaat aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze route, die door Rijkswaterstaat moet worden aangelegd, wordt gefinancierd door Ikea.

Tot de bouwplannen behoort ook een nieuwe ondergrondse parkeergarage, die op de plaats komt waar nu nog de plaatselijke club Faja Lobi-KDS voetbalt. Ikea biedt de club naar eigen zeggen een mooi alternatief met nieuwe velden boven op het dak van de garage. Ook het clubhuis van Baracuda Zeeverkenners Utrecht zou moeten wijken voor de bouwplannen. Ikea biedt de waterscouts de bouw van nieuwe huisvesting aan.

Deze gebaren moeten volgens Ikea-woordvoerder Ellen van den Boomgaard bijdragen aan een soepel verloop van de vereiste procedures. Zo moet onder meer het bestemmingsplan door de gemeente Utrecht worden aangepast. De gemeente heeft al laten weten enthousiast te zijn over de geplande oppepper voor de meubelboulevard. Van den Boomgaard laat weten dat wat Ikea betreft de bouw zo snel mogelijk van start gaat.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life