Bedrijfsnieuws

IKEA heeft meest duurzame reputatie onder Nederlanders

IKEA is het merk met de meest duurzame reputatie van Nederland, zo blijkt uit MT-onderzoek. Het bedrijf is dan ook winnaar van de eerste Sustainable Image Index. Het bedrijf timmert al jaren aan de duurzaamheidweg, maar brengt dat maar mondjesmaat naar buiten.

Volgens Paul Rotteveel, sustainability en quality manager bij IKEA, wil het concern namelijk niet altijd meteen vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Zo deed het bedrijf weliswaar als een van de eerste de gloeilamp in de ban, tot voor kort was niet elk type LED-lamp bij IKEA te koop. De reden? Sommige lampen waren nog te duur voor de klant. Wel gaat IKEA steeds prominenter communiceren over de duurzaamheid van de producten. Zo wordt in de recente IKEA-catalogus al bij een aantal producten uitgelegd hoe besparingen in materiaal en transport zijn behaald. President en ceo van de IKEA-groep Mikael Ohlsson liet onlangs weten dat duurzaamheid een van de vier strategische pijlers van het concern wordt.

Op verschillende manieren krijgt die duurzaamheid vorm: zonnepanelen op winkelcentra en distributiecentra, minder en dus beter te controleren leveranciers, de verkoop van meer biologische producten, recycling en milieuvriendelijk en ethisch sourcen.

Gebaseerd op: Management Team
Build for Life