Interieur

Huis van het jaar (Fotospecial)

Het droomhuis van deze week is in de prijzen gevallen dankzij het bijzondere ontwerp. Je hebt hier voortdurend het gevoel dat je in de lucht hangt en dankzij enkele geniale vondsten van de architect voel je je hier meteen thuis. Binnen valt meteen op hoe ruimtelijk en hoog het huis is. Hogere plafonds dan hier zie je niet vaak!

Dit huis is verkozen tot het Huis van het Jaar in Metropolitan Home Magazine. Het is gelegen op een hellend terrein met een grootte van 550 m2. Dit terrein grenst aan een stadspark dat een wild en natuurlijk karakter heeft. Er staan veel bomen en het ziet eruit als een stukje ruige natuur.

De bodem is slecht en vanaf de begane grond valt er weinig te zien, maar vanaf de eerste en tweede verdieping is het uitzicht heel interessant dankzij de helling waarop het huis gebouwd is. De keuze van de architect voor een gebouw met meerdere verdiepingen met een kleinere begane grond is dan ook niet zo verrassend.

Het huis lijkt een beetje op een reus met kleine voeten. Dankzij de grote glasvlakken komt er veel licht binnen en is er overal maximaal uitzicht, en hierdoor heb je het gevoel dat je in de lucht hangt, een beetje net als in een boomhut. Zelfs met die grote glazen vlakken is het huis zeer energiezuinig en kost het per jaar minder dan 250 euro om het hele huis te verwarmen.

Om een goede indruk te kunnen krijgen van het droomhuis van deze week, kun je je het beste mee laten voeren met de rondleiding in en om deze villa. Klik hieronder om alles te zien en laat je verrassen door al dit moois.

Bekijk de fotospecial van deze woning. Klik hier.

Ook interessant