Verbouwen

Huidige renovatiepremie stopt per 1 november 2014

De Vlaamse regering besliste afgelopen vrijdag om de huidige regeling van de renovatiepremie op te heffen per 1 november 2014. De bevoegde ministers voor wonen en financiën beloven een volwaardig alternatief systeem uit te werken dat gebaseerd is op een belastingvermindering.
Bouwunie heeft gemengde gevoelens over deze snelle en onverwachte beslissing. Ze hoopt dat de ministers woord houden want een gelijkwaardig systeem is nodig in een veelgeplaagde en economisch zwakke bouwsector.

Toch stelt Bouwunie zich de vraag of het wel mogelijk is om een ‘volwaardig systeem‘ uit te werken aangezien je met een belastingvermindering langer op je geld moet wachten dan met een premie en het ernaar uitziet dat deze tegemoetkoming over meerdere jaren zal worden gespreid. “We hopen dat de ministers Homans en Turtelboom bereid zullen zijn om met de bouwsector te overleggen alvorens een nieuw systeem te implementeren”, stelt Hilde Masschelein gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. Want Bouwunie hoopt op een hervorming waarin werken met reguliere aannemers centraal komt te staan.

Ook interessant