Vloerbekleding

Houten vloeren uit Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer

Houten vloeren uit Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer en Bruynzeel presenteren een nieuw houtproduct van eigen bodem: vloeren van 100% duurzaam hout uit Nederlands bos. De passie van Bruynzeel voor het natuurproduct hout begon al in 1897. Sascha Niekus van Bruynzeel: “Toen richtte Cornelis Bruynzeel de Stoomtimmerfabriek de Arend op, waar onder andere houten vloerdelen geproduceerd werden. Deze liefde voor hout is altijd blijven bestaan. Hout brengt namelijk het vrije en energieke gevoel vanuit het bos met zich mee naar binnen. Een heerlijk gevoel dat iedereen zal herkennen van een wandeling of fietstocht door het bos. En wat is er mooier dan het buitengevoel dat hout geeft bij ieder ‘thuis’ te brengen, zodat je simpelweg ‘uit én thuis’ kunt genieten van het heerlijke gevoel dat bos je geeft?”

Vloeren van Hollands hout

De vloeren zijn gemaakt met een toplaag van rood eiken, een harde loofhoutsoort die erg geschikt is voor binnen toepassingen, denk naast vloeren ook aan kozijnen en wanddecoratie. De Bruynzeel vloeren van Hollands hout zijn geschikt voor vloerverwarming en verkrijgbaar in vier kleuren. De bewerking met lijnzaadolie van Royl is duurzaam en lokaal geproduceerd door Nederlandse boeren.

Duurzaam bosbeheer

Staatsbosbeheer produceert al meer dan 100 jaar hout. Door de bossen vakkundig duurzaam te beheren is houtproductie mogelijk op een manier waarbij de bossen voor de toekomstige generaties behouden blijven. De bossen van Staatsbosbeheer hebben het FSC®-keurmerk. Er wordt nooit meer geoogst dan er per jaar bijgroeit. Staatsbosbeheer beheert 95.000 ha bos. Dat is ongeveer 27 % van het bos in Nederland.

Houtgebruik in Nederland

Elke Nederlander gebruikt gemiddeld 1 m3 hout per jaar. Het meeste hout dat wij gebruiken, komt uit het buitenland. Slechts 10 procent komt uit Nederlandse bossen. Staatsbosbeheer wil het bewustzijn vergroten dat houtproductie in Nederland duurzaam en verantwoord is en past bij een biobased economy. Staatsbosbeheer verkoopt het hout onder het label Hollands hout.

Bruynzeel kiest voor Hollands hout

Ook interessant