Interieur

Hout overheerst in interieur

Bekende ontwerpers zweren bij hout. Kunststof is passé en puur natuur is hip. Zo verklaarde Philippe Starck (foto), vooral bekend van de wereldberoemde kunststof stoel `Louis Ghost`, plastic onlangs morsdood. Hout is het volgens hem helemaal. Volgens de Fransman straalt hout `als geen ander materiaal warmte uit`. Deze gevleugelde woorden sprak hij uit tijdens de opening van zijn nieuwste designhotel `Mama Shelter`in Parijs.

In het hotel zijn de stoelen, de eettafels, de lampen, de barkrukken, de badkamers en de ombouw rond de bedden allemaal van hout. Voor het concept van het hotel kreeg hij hulp van de Franse filosoof Cyril Aouizerate. Ze zijn samen tot de conclusie gekomen dat hout staat voor een veiligheid, geborgenheid en duurzaamheid.

Met zijn liefde voor hout staat Starck duidelijk niet alleen. De Britse ontwerper Ed Carpenter bedacht bijvoorbeeld voor het merk `Established & Sons`, eikenhouten deurknoppen. Deze deurknoppen zijn momenteel een groot succes in Groot-Brittannië. Schotland lijkt echter pas echt goed in de ban van hout. Aan de universiteit van Dundee ontwikkelt de jongste lichting designstudenten zelfs mobiele telefoons van hout.

Gebaseerd op: Elsevier Thema