Algemeen

Hotel Empain in Brussel beschermd

Het Hotel Empain in Brussel is vanaf nu een beschermd monument. Dat meldt de Brusselse regering dinsdag. De stichting Boghossian heeft de villa in de Franklin Rooseveltlaan gekocht en wil het gebouw een nieuwe bestemming geven, schrijft La Libre Belgique dinsdag.

De villa, die al tien jaar leeg staat, is een van de mooiste art-decogebouwen in Brussel. Het hotel werd gebouwd tussen 1930 en 1934 in opdracht van baron Louis Empain naar de plannen van architect Michel Polak, die ook de ontwerper is van het bekende Résidence Palace in de hoofdstad.

De stichting Boghossian wil de villa, samen met de aanpalende villa Bernheim, op termijn omvormen tot een ontmoetingsplaats voor de verschillende oosterse en westerse culturen, schrijft La Libre Belgique.
"Die interculturele dialoog lijkt ons essentieel in de context van de mondialisering, maar ook omdat er nog heel wat spanningen en onbegrip bestaan tussen verschillende culturen", zegt Jean Boghossian.

Diane Hennebert, die de renovatie van het Atomium coördineerde, zal verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de werkzaamheden en projecten rond de villa Empain. Die zouden moeten starten in september 2007.
Build for Life