Vloerbekleding

Hoe vind ik de perfecte vloertegel?

Hoe vind ik de perfecte vloertegel?
Het uitzoeken van nieuwe elementen voor uw woning kan leuk, maar ook stressvol zijn. Door de overvloed aan informatie kan er namelijk keuzestress ontstaan. Want waar ga je uiteindelijk voor, als er zoveel is om uit te kiezen?

Deze keuzestress zal je waarschijnlijk ook ondervinden bij het zoeken naar nieuwe vloertegels. Want hoe kies jij de perfecte vloertegel voor jou zodat jouw woning één geheel wordt?

Kun jij je vinden in dit verhaal, de stress die bij de tegel keuze komt kijk? Lees dan snel verder, want hieronder volgen een aantal tips die kunnen helpen bij de zoektocht naar de ideale vloertegel.

Bedenk wat bij jouw huis past

Zodra de zoektocht naar vloertegels start, is het belangrijk om rekening te houden met jouw huidige interieur. Wat is de sfeer van het interieur? Is er meer sprake van koele of juist warme kleuren? Wil je dat de tegels passen bij het interieur of combineer je liever complementaire kleuren?

Door deze vragen aan jezelf te stellen kom je er vanzelf achter welke kleur en vormgeving van de vloertegels geschikt zijn voor jouw woning.

Bepaal de stijlgroep

Naast het bepalen van de kleur van de tegel, is het ook goed om te weten voor welke stijlgroep je gaat. Dit bepaalt namelijk grotendeels de sfeer die de tegels overbrengen. Kijkend naar trends, is marmer dé stijlgroep die je het best kan kiezen. Het is een trend die al enige tijd meegaat, vanwege zijn unieke uitstraling.

Maar is marmer toch niet helemaal jouw ding? Niet getreurd, want er zijn nog genoeg andere opties! Kijk bijvoorbeeld eens naar tegels met een betonlook, als je voor een stoerdere uitstraling gaat. Of ontdek welke vloertegel bij je past door de diverse alledaagse looks van universele tegels te bekijken.

Liever glans of mat?

Dan staat je voor de volgende keuze: matte vloertegels of vloertegels met een glans? Belangrijk om te weten is dat beide soorten vloertegels een andere uitstraling hebben. Matte tegels zijn voornamelijk populair vanwege hun frisse en eenvoudige look. Glanzende tegels daarentegen, hebben juist een elegante uitstraling. Daarnaast zorgen glanzende tegels ervoor dat uw woonruimte een stuk ruimer oogt.

Ook interessant