Interieur

Hoe de juiste deurmat het verschil kan maken

Hoe de juiste deurmat het verschil kan maken
Deurmatten. Ze zorgen ervoor dat onze woningen schoon blijven en je kunt er nog een leuke logo of bericht op laten printen ook. Doorgaans kopen de meeste mensen een deurmat als een bijzaak zonder er enig onderzoek naar te doen. Maar een goede deurmat kan een groot verschil maken.

Weet waar je je deurmat voor gebruikt

De meeste mensen denken dat er maar één type deurmat bestaat. Namelijk, een deurmat! Je kan er zo een in de winkel kopen en je kan weer vooruit. Er zijn echter veel verschillende soorten deurmatten met ieder hun eigen veld waarin ze uitblinken. Het is belangrijk om hier onderzoek naar te doen, want het kan zomaar dat je een deurmat koopt die totaal ineffectief blijkt. Dat is weggegooid geld.

Het eerste waar je aan moet denken is waar je je deurmat voornamelijk voor zult gebruiken. Zoek je een deurmat die puur het vuil van je schoenen moet schrapen? Of toch liever een deurmat die je schoenen lekker droogt nadat je buiten in de regen hebt gelopen? Er zijn ook deurmatten die een beetje van beide doen zonder echt ergens in uit te blinken. Hoe vaak verwacht je dat de deurmat gebruikt zal worden? Is de mat voor buiten of voor binnen? Zijn er kinderen in het spel? Zo zie je dat er veel vragen aan te pas komen bij iets ogenschijnlijk simpels als een deurmat kopen.

Voor deurmatten tegen vocht: een droogloopmat

Als je op zoek bent naar een deurmat die als geen ander vocht buiten de deur houdt, dan wil je een droogloopmat aanschaffen. Deze zijn speciaal ontworpen om het vocht van onder je schoenen te absorberen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je interieur mooi droog blijft, je vloeren zullen je ook dankbaar zijn. Stel je voor dat een gast bij binnenkomst prompt uitglijdt! Een droogloopmat voorkomt onfortuinlijke incidenten en houdt je huis tegelijkertijd mooi schoon.

Voor deurmatten tegen vuil: een schoonloopmat

Voor deurmatten met een reinigende werking ben je bij schoonloopmatten aan het juiste adres. De vezels in een schoonloopmat schrapen de vuil van je schoenen, zodat alles wat er onderaan je schoen kleeft eraf wordt gehaald. Een kwaliteit schoonloopmat is vooral onmisbaar voor families met kinderen. Kinderen spelen vaak buiten in allerlei omgevingen, waardoor ze vaak thuiskomen met vieze schoenen. Als je niet constant aan het schoonmaken wilt zijn, is het een goed idee om in een goede schoonloopmat te investeren.

De juiste maat en dikte deurmat

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kun je vervolgens kijken naar de maat en dikte van je deurmat. Een schoonloopmat met dikkere vezels heeft bijvoorbeeld een betere reinigende werking. Als je veel gasten verwacht en op zoek bent naar een grotere deurmat, kun je kiezen voor een deurmat op rol. Mocht de maat niet helemaal kloppen, kun je de deurmat op maat laten bijsnijden.

Een goede deurmat zorgt er niet alleen voor dat je schoenen mooi schoon blijven. Het heeft invloed op je vloeren en de algemene sfeer en uitstraling van je huis. Investeer dus in een kwaliteit deurmat. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Ook interessant