Interieur

Histor geeft kleur aan exclusief concept van Cocktail Bar

Begin oktober opende Cocktail Bar, Lounge & Restaurant Suite Amsterdam officieel zijn deuren. De 25-jarige eigenaar Paul Grimmius gaf, samen met Histor, het oude pand een eigenzinnige nieuwe look. Resultaat is een exclusief concept met zes verschillende interieurs onder één dak. Daarbij is elke wand geverfd in een passende Histor-tint. Kortom, Suite is een ‘must see’ voor alle liefhebbers van fashion, design, exclusive dining, cocktails, clubdj’s en veel meer!

Bij het creëren van de verschillende sferen heeft Histor een belangrijke rol gespeeld. Het deskundige advies van Leo Faasen (Colour trainer) heeft mee bijgedragen tot het bereiken van het doel dat Suite zich gesteld had: een prettige sfeer waar iedereen zich fijn voelt. Samen met de eigenaar van Suite is Histor op zoek gegaan naar de juiste kleurstellingen om van het restaurant één geheel te maken. De zes ruimtes onderscheiden zich wel door verschillend kleur- en materiaalgebruik. “Het is geweldig om te zien wat verf met een ruimte kan doen. Elke ruimte is een beleving op zich en een inspiratiebron voor woon- en interieurliefhebbers”, aldus Leo Faasen. Histor zorgt vanaf nu voor variatie in Restaurant Suite door de ruimtes te verven in de laatste trendkleuren die passen bij de ruimtes.

De Arabic Lounge, Fashion Corner, ‘70s Design Retro Corner, Cocktail Bar, Exclusive Club Basement en het New Classic Restaurant zijn de verschillende ambiances die Suite te bieden heeft. Voor elke persoon en voor elke stemming is er een geschikte ruimte binnen het Suite-concept.
Chef de cuisine Guy Heemskerk kookt met zijn keukenbrigade uiteenlopende kleine mediterrane gerechten die in de verschillende ruimtes verkrijgbaar zijn. Het unieke aanbod varieert van ‘Ambachtelijk gemaakte kroketjes van Holtkamp’ (€ 5,50) tot ‘Kalfszwezerik met truffelrisotto’ (€ 17,50). Cocktail-artspecialist en barmanager Sam Kingue voorziet de gasten in Suite van drankjes. Zo biedt de Cocktail Bar maar liefst 60 verschillende cocktails: van op wodka gebaseerde cocktails tot champagnecocktails. Met zijn eigen cocktail ‘Lyon Eye’ won Sam dit jaar de Remy Martin Bartender Style Masters. De cocktail, gemaakt van Remy Martin V.S.O.P., champagne, cognac, vers wortelsap, Monin Vanille Siroop en Oranjebloesemwater, staat uiteraard op ook op de cocktailkaart van Suite.