Het vijfde element: Faber vuur

31 december 2008 Bron: RCA PR Services
Het vijfde element: Faber vuur
In 2009 lanceert Faber een ronduit revolutionaire ontwikkeling: Opti-myst, het nieuwe driedimensionale elektrische vuur. Een technisch en visueel hoogstandje, met als resultaat een uiterst realistisch vlam- en rookeffect (o.a. doordat er geen patroon in het vlammenspel herkenbaar is). Opti-myst is een mijlpaal in het Faber-gamma, ontwikkeld vanuit commerciële toepassingen waarbij - via een lichteffect op ultrafijne waterdamp - de illusie van vlammen en rook wordt opgewekt. Waar elektrisch vuur voorheen vaak een mooi plat plaatje in een frame was, is het Opti-myst fire een ruimtelijke beleving met 360° zichtbaarheid rondom. Bovendien ‘Plug & Play’: Opti-myst heeft enkel water nodig en is in een oogwenk geïnstalleerd. Opti-myst kan in verschillende designs worden ingebouwd: schouwen, doorkijkhaarden, klassiek én modern. Het vuur heeft een regelbare vlam- en rook intensiteit. Hier past maar één uitspraak: zien is geloven.

Afmeting: afhankelijk van het type waarin Opti-myst wordt ingebouwd
Prijzen: nog niet bekend, zullen wel beschikbaar zijn op de Faber-stand

Gashaarden:

Andere nieuwigheden zijn de Faber Aspect ST (See Through) en Aspect RD (Room Divider). Deze innovatieve haarden maken de serie frameloze haarden compleet. De Aspect RD en ST onderscheiden zich niet zozeer als productsoort (frameloze haarden zijn niet echt nieuw), maar vooral door hun specifieke eigenschappen.De Aspect-haarden verenigen het gemak van een gashaard en de gezelligheid van een houthaard. Bovendien geen gesleep met hout, geen afval of stof, wél ultieme sfeer en gebruiksgemak. De haarden worden ready-made geïnstalleerd, zelfs een schoorsteen is niet nodig, enkel een doorvoer naar een buitenmuur. Het gesloten verbrandingssysteem zorgt ervoor dat het klimaat in de leefruimte optimaal blijft. De haarden zijn verkrijgbaar met natuurgetrouw houtdecor of, voor een modernere uitstraling, witte kiezels. Een vol, rustig en realistisch vuurbeeld is daarbij de ultieme sfeerschepper.

• Aspect RD is een driezijdige inbouwhaard met 2 lange en een korte zijde, zodat er nu ook een beeldvullend vuurbeeld aan de zijkant geboden wordt.
• Aspect ST is een doorkijkhaard met aan 2 kanten vuurbeeld, de zijkanten zijn dicht. Deze haard is dan geschikt om, geïntegreerd in een scheidingsmuur, twee vertrekken met elkaar te verbinden. De beleving van het vuur is langs beide zijden optimaal, gezien de flinke afmetingen.
Afmetingen in cm:
Aspect RD (driezijdig): 46 br x 130 d x 40 h
Aspect ST (doorkijk): 130 br x 46 d x 40 h
Consumentenadviesprijs:
Aspect RD: EUR 4895,-
Aspect ST: EUR 4895,-
Afstandbediening: ja

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo