Verbouwen

Het nut van je woning renoveren - Wat zijn de opties en voordelen hiervan

Het nut van je woning renoveren - Wat zijn de opties en voordelen hiervan
De laatste tijd is er een trend gaande betreft woningrenovatie. Er zijn meerdere soorten renovaties beschikbaar rond jouw woning. Hierbij moet je denken aan dakwerken, gevelwerken, ramen en deuren vernieuwen en buitengevelisolatie. Elk soort renovatie kent zijn eigen voordelen en kostenplaatje. Hieronder lees je per investering een korte toelichting

Verschillende soorten dakwerken

Er zijn verschillende soorten dakwerken die jij kunt laten uitvoeren. Je kan namelijk kiezen om je dak opnieuw te leggen, dak te ontmossen of om je dak helemaal te laten renoveren indien dit noodzakelijk is. Dit kan noodzakelijk zijn als je last hebt van grootschalige lekkages en asbest. In beide gevallen is dit slecht voor zowel jouw woning en gezondheid. Wanneer jij je dak opnieuw laat leggen geef je jouw woning een nieuwe uitstraling, voorkom je lekkages en verklein je het instortgevaar aanzienlijk. Als jouw dak voortijdig ontmost wordt voorkom je lekkages en barsten in de dakbedekking. Je hebt hierbij de keuze om het dak te ontmossen met of zonder reinigingsmiddel. Het voordeel van het gebruik van een reinigingsmiddel is dat je dak een langere periode schoon blijft.

De voordelen van nieuwe ramen en deuren

Als je ramen en deuren aan vervanging toe zijn, merk je dat duidelijk op de energiefactuur. Tegenwoordig zijn ramen en deuren veel beter geïsoleerd en heb je de keuze uit meerdere materialen. Je hebt de keuze uit pvc, aluminium en houten ramen en deuren. Deze materialen kennen allemaal hun eigen voordelen. Zo hebben pvc ramen als voordeel dat ze relatief goedkoop zijn en een strakke frisse uitstraling geven aan je woning. Daarentegen zijn houten ramen en deuren een stuk duurder maar wel simpel te repareren en/of te vervangen. Hout is makkelijk te schilderen en kan je helemaal naar eigen wens laten aanpassen. Aluminium ramen en deuren zijn het duurste in zijn soort. Hier krijg je wel een hoop voor terug. De grootste voordelen van aluminium zijn de mate van inbraakbestendigheid en de duurzaamheid van het materiaal.

Wat gevelwerken voor jou kunnen betekenen

Wanneer je gevelwerken laat uitvoeren heb je de keuze tussen verschillende soorten renovaties. Elke renovatie heeft zijn eigen voordelen en kostenplaatje. Onder gevelwerken vallen gevelrenovatie en gevelreiniging. Gevelrenovatie is vaak een combinatie tussen gevelreiniging, impregneren en het herstellen van de buitenmuur. Als jouw gevels gerenoveerd worden verlies je geen warmte meer binnenshuis, zijn de gevels weer bestendig tegen vocht en heeft jouw woning een nieuwe frisse uitstraling. Als jij je gevels wilt laten reinigen, kan dat op verschillende manieren. Eén van deze manieren is zandstralen, met zandstralen verwijder je de vervuiling door een hoge drukspuit. Echter zijn er nog veel meer manieren om je gevel te laten reinigen. Meer hierover lees je op onze pagina de soorten gevelwerken.

Jouw buitengevel laten isoleren?

Buitengevelisolatie kent tot slot vele voordelen. Eén hiervan is dat het je woning een nieuwe uitstraling geeft. Dat is positief wanneer jouw huidige gevel zich in een slecht staat bevindt. Verder zorgt buitengevelisolatie ervoor dat jouw woning de warmte beter vasthoud. Het is noodzakelijk om je gevel goed te isoleren omdat het samen met je dak de belangrijkste functie heeft van jouw woning. Wanneer je kiest voor buitengevelisolatie bespaar je jaarlijks tot wel 760€ op je energiefactuur. Doordat je woning goed geïsoleerd wordt verhoog je het wooncomfort en is je temperatuur in huis alle seizoenen aangenaam. Hierdoor kiezen veel woningeigenaren uit Vlaanderen er ook voor om hun woning te isoleren, naast het renoveren.

Wil jij investeren in het renoveren van je woning?

Ben jij die hoge energiefactuur helemaal zat en streef jij naar een hoger wooncomfort en mogelijk een duurzame toekomst voor jou en je woning? Door offertes te vergelijken bij Solvari kom je in contact met één tot vijf specialisten bij jou uit de regio. Deze specialist geeft jou geheel gratis en vrijblijvend advies voor de beste keuze betreft woningrenovatie.

Ook interessant