Het gebruik van betonnen legoblokken

11 augustus 2022 Bron: Bouw & Wonen
Het gebruik van betonnen legoblokken
Wanneer u een eenvoudige en betaalbare, betonnen scheidingswand wilt maken, zijn betonnen legoblokken de ideale oplossing. Bijvoorbeeld voor een opslag van bulkgoederen, sleufsilo, afscheiding op het terrein of keerwand. Behalve voor deze zaken zijn er nog veel meer toepassingsmogelijkheden voor betonnen legoblokken te bedenken. Zoals de naam al doet vermoeden hebben de blokken heel veel weg van het bekende lego. Ze hebben noppen aan de bovenzijde en de onderzijde heeft uitsparingen. Net als de legoblokken waar u als kind zijnde, en misschien nu nog wel, urenlang mee hebt gebouwd is dat met legoblokken van beton net zo simpel te realiseren. Het is alleen in een veel groter en zwaarder formaat. U stapelt de blokken eenvoudig op elkaar waardoor u op een snelle manier een wand van formaat hebt gebouwd.

Betonnen legoblokken van sterke betonkwaliteit

Betonnen legoblokken zijn oersterk. Eenmaal opgestapeld kunnen ze zelfs een botsing van voertuigen moeiteloos handelen. Daarom zijn ze uitstekend geschikt als veiligheidsbarrière of als beveiliging van een toegang. Door de legoblokken beton is het voor iedereen direct duidelijk dat er ergens op het terrein onbevoegden geen toegang hebben. Deze blokken worden ook vaak ingezet om een brandmuren te vormen. Dat geeft wel aan hoe sterk de blokken zijn. Ze worden zelfs gebruikt om explosiebestendige muren mee te maken. Het beton waaruit de legoblokken zijn vervaardigd is bestand tegen alle weersinvloeden. Dat betekent dat ze extreme kou, hoge temperaturen en neerslag heel goed aankunnen zonder dat het gaat scheuren, barsten of krimpen. Daardoor zijn betonnen legoblokken zeer duurzaam en hebben ze een lange levensduur.

Legoblokken van beton kopen

Wanneer alleen het allerbeste goed genoeg is maar u niet de hoofdprijs wilt betalen bent u voor betonnen legoblokken rechtstreeks uit de fabriek aan het juiste adres. Ze worden daar in eigen fabriek gefabriceerd waardoor de kosten laag zijn. Het grote voordeel van betonnen legoblokken is dat ze makkelijk op en naast elkaar gestapeld kunnen worden. Doordat ze feilloos in elkaar passen komt er geen betonmortel – of specie aan te pas. Hierdoor zijn ze multifunctioneel en niet alleen als permanente afscheiding inzetbaar, maar ook als tijdelijke wegafzetting bij bijvoorbeeld evenementen en/of wegwerkzaamheden. Zo hoeft u de betonnen legoblokken niet per se op te stapelen, maar kunt u ze ook los op- of langs de weg plaatsen om zodoende wegversperringen te maken. Door het zware gewicht van een betonnen legoblok, is het niet snel mogelijk dat een voertuig hier alsnog doorheen rijdt. Deze toepassing is uiteraard niet alleen als tijdelijke wegafzetting geschikt, maar ook op een permanente manier wanneer u wilt voorkomen dat voertuigen onbevoegd op plekken op uw terrein terechtkomen wat u niet wilt. Ook daarvoor kunt u de megablokken beton gebruiken.

Hoe werken betonnen legoblokken?

Met een legoblok van beton creëert u dus voor een goedkope prijs eenvoudig een zeer stabiele wand. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Dankzij de nokken aan de bovenzijde van de blokken en de uitsparingen aan de onderzijde, kunt u alles eenvoudig op elkaar stapelen. Precies zoals het originele Lego-speelgoed werkt. Door de betonnen legoblokken vervolgens in halfsteendsverband op te stapelen, creëert u een muur of wand die heel stevig is en voor diverse toepassingen inzetbaar is.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo