Nieuwbouw

Het KlokHUIS geopend en toegankelijk voor ieder kind

Woensdag 8 juni heeft prinses Máxima het KlokHUIS in Almere Poort geopend. Het gebouw, in de vorm van een roze taart op palen, vormt een educatief centrum voor kinderen met als thema duurzaam wonen en bouwen. Het KlokHUIS is van een platformlift van ThyssenKrupp voorzien om het voor ieder kind toegankelijk te maken.

Het KlokHUIS is een initiatief vanuit het gelijknamige tv-programma van de NPS om kinderen van alles op het gebied van wonen, bouwen en duurzaamheid te leren. De aanleiding voor de bouw was het 20-jarig bestaan van het kinderprogramma. De kijkers konden zelf een ontwerp voor het gebouw indienen en de bouw van begin tot eind volgen via tv-uitzendingen en via een speciale website voor het ‘Klokhuis-huis’.

Het Klokhuis is een tv-programma dat voor ieder kind toegankelijk is. Door het inbouwen van een platformlift is het Klokhuis-gebouw dit nu ook. Ook al staat het op metershoge palen.
Walter Boekestein van ThyssenKrupp: “Mobiliteitsoplossingen zijn van groot belang in de publieke ruimte, om uitsluiting van bepaalde groepen mensen te voorkomen. Zeker voor kinderen is het belangrijk voor hun ontwikkeling om overal aan mee te kunnen doen. Dus ook vanuit een rolstoel of op krukken.”

De energie voor het huis wordt opgewekt met zonnepanelen en een eigen windmolen en het toilet wordt doorgespoeld met regenwater. Volledig duurzaam dus. Boekestein: “Duurzaamheid is een belangrijk thema in de bouw. Als ISO14001-gecertificeerde organisatie dragen wij ook op dit gebied een stuk bij. Kinderen krijgen in het KlokHUIS de kans iets te leren over het duurzame aspect van wonen en bouwen op een manier die hen aanspreekt. We zijn verheugd dat de NPS en de Stichting KindercASLa ons hebben gevraagd een platformlift te plaatsen, zodat ieder kind een bezoek aan de educatieve roze taart kan brengen.’’