Nieuwbouw

Heijmans PPP bouwt Nationaal Militair Museum Soesterberg

De Rijksgebouwendienst heeft, in opdracht van het ministerie van Defensie, Heijmans PPP geselecteerd voor de nieuwbouw Nationaal Militair Museum [Defensiemuseum] Soesterberg op de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Het Nationaal Militair Museum komt op het noordelijke gedeelte van de voormalige vliegbasis Soesterberg. In dit museum zullen, naast een defensiebreed thematisch gedeelte, de collecties van het Legermuseum - nu nog in Delft - en het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg worden samengebracht. Op het grote buitenterrein zullen exposities worden ingericht en is tevens ruimte voorzien voor evenementen.
De opening van het Nationaal Militair Museum is voorzien in het najaar van 2014.

Heijmans PPP heeft conform de Europese richtlijn voor openbare aanbesteding een definitieve inschrijving gedaan die als economisch meest voordelige inschrijving is geselecteerd. Defensie sluit met Heijmans PPP een DFMBO-contract af. Dit betekent dat Heijmans PPP niet alleen het ontwerp, de bouw, de museale inrichting en de financiering van het nieuwe gebouw realiseert, maar ook de gedeeltelijke exploitatie van het museum voor een periode van 25 jaar.

Het consortium Heijmans PPP bestaat uit Heijmans Utiliteitsbouw BV, Burgers Ergon BV, ARCADIS AQUMEN Facility Management BV, Vermaat Horeca Exploitatie Holding BV, Claus en Kaan Architecten BV, H+N+S BV, Kossmann.dejong BV, ABT en Deerns.

Ook interessant