Nieuwbouw

Aanbesteding nieuw Defensiemuseum kent veel belangstelling

De aanbesteding van het nieuw te ontwikkelen defensiemuseum in Soesterberg trekt veel geïnteresseerde marktpartijen. Het museum is een samenvoeging van het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaartmuseum uit Soesterberg. De Rijksgebouwendienst en het ministerie van Defensie hebben tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst voorlichting gegeven over het nieuwe museum, dat jaarlijks 200.000 bezoekers moet trekken.

Verschillende wensen komen samen in het aan te besteden dbfmo-contract. Het toekomstig consortium is niet alleen verantwoordelijk voor realisatie en onderhoud van het museum, inclusief de museale inrichting, maar ook voor de aanleg en het onderhoud van het omliggende landschap. Dit terrein van 45 hectare ligt in de ecologische hoofdstructuur van de Heuvelrug en herbergt veel zeldzame en beschermde flora en fauna. Er moeten wandelpaden en een informatiecentrum komen. Andere wensen zijn een stiltecentrum, een evenemententerrein en exploitatie van parkeer- en horecavoorzieningen.

De opdrachtgever bepaalt met een concurrentiegerichte dialoog welk consortium de pps-opdracht vanaf februari 2012 gaat uitvoeren. `We vinden vooral de museale inrichting van belang`, zegt projectmanager van de Rijksgebouwendienst Bas Wouters. `Dus zorg dat je daarvoor een goede partij hebt.`

Gebaseerd op: Cobouw

Ook interessant