Vastgoed

Haven start rechtszaak over Opelterrein

Het Antwerpse Havenbedrijf gaat een gerechtelijke procedure opstarten tegen General Motors, het moederbedrijf van autoproducent Opel. Inzet is de waarde van de fabrieksterreinen van Opel. De haven wil die terreinen kopen.
Eerder had het Havenbedrijf een bod gedaan op de gronden van de vorig jaar gesloten fabriek van Opel Antwerpen aan de Noorderlaan. De haven zou daar 30 miljoen euro voor geboden hebben.

Volgens General Motors is er evenwel een andere kandidaat-koper en is het bod van het Havenbedrijf te klein. Wie die andere kandidaat is, is nog niet duidelijk.

Het Havenbedrijf heeft een voorkooprecht op de terreinen van Opel als die ooit verkocht zouden worden en wil die die optie nu uitoefenen. Daarom wil havendirecteur Eddy Bruyninckx de rechtbank nu vragen om een deskundige aan te stellen om de waarde van het Opelterrein nu te bepalen.

Volgens de krant De Tijd zou GM 95 tot 100 miljoen euro vragen voor die terreinen, een pak meer dus dan het bod van het Havenbedrijf. Opel Antwerpen werd eind vorig jaar gesloten. Het terrein is ongeveer 90 hectare groot.