Harde Brexit moet te allen koste vermeden worden

  BE   17 januari 2019 Bron: Confederatie Bouw
Harde Brexit moet te allen koste vermeden worden
Een harde Brexit is negatief voor de Belgische economie en moet volgens de Confederatie Bouw absoluut vermeden worden. De sectororganisatie is tevreden dat de federale regering aan een noodwet werkt die ervoor zorgt dat een harde Brexit ordentelijk zou verlopen in ons land, maar hoopt vooral dat het zo ver niet komt. Een harde Brexit is niet alleen negatief voor Belgische bouwbedrijven die opdrachten vervullen in het Verenigd Koninkrijk, door het vervallen van het vrij verkeer van personen kan de sociale dumping op onze markt nog verder toenemen.

De Confederatie Bouw hoopt dat er op 29 maart geen sprake is van een harde Brexit. Dat zou een zeer slechte zaak zijn voor de Belgische economie en dus ook voor de bouwsector in ons land. Daarom hoopt de sectororganisatie op een verlenging van het art 50 van het EU-verdrag zodat onderhandelingen niet hoeven af te lopen op 29 maart, of, mocht alles blokkeren, op een nieuw referendum.

Zonder akkoord op 29 maart vervalt het vrij verkeer van personen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. 500.000 laaggeschoolde arbeidskrachten, ook uit de bouw, zullen het VK dan verlaten en elders in de EU aan de slag gaan, ook in BelgiŽ. Voor een stuk kan dat helpen om het hoog aantal openstaande vacatures in de bouwsector tegen te gaan en is dat dus een goede zaak, maar het kan evenzeer leiden tot verdere sociale dumping. Het is onnodig te zeggen dat Belgische bouwbedrijven daar allerminst op zitten te wachten.

Daarnaast zal een harde Brexit ook zorgen voor een pak meer administratieve verplichtingen (onder meer douaneverplichtingen) voor de Belgische bouwbedrijven die in het VK projecten hebben lopen. Uit cijfers van federaal minister van FinanciŽn Alexander De Croo (Open VLD) blijkt dat slechts 1/5de van alle bedrijven die handel drijven met het VK in orde zijn met alle douaneformaliteiten na de Brexit. Bouwondernemingen die na de Brexit nog aan de slag willen in het VK zullen immers voor het eerst geconfronteerd worden met douaneformaliteiten. Om te kunnen voldoen aan de douaneverplichtingen is het noodzakelijk dat zij over een EORI-nummer (Economic Operators Registration and Identification nummer) beschikken. Dat nummer is noodzakelijk om een douaneaangifte te kunnen opstellen. De Confederatie Bouw wees in haar interne communicatie naar haar leden al een aantal keer op de noodzaak van dat EORI-nummer.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo