Bedrijfsnieuws

Hansa Aquapunkt Brussels geopend

Hansa Aquapunkt Brussels geopend
Hansa Belgium opende midden september zijn Hansa Aquapunkt Brussels te Zellik. De opening werd een feestelijk en geanimeerd event, in aanwezigheid van Joachim Stücke, cso Hansa Stuttgart; Koen Van Elsen, burgemeester van Asse; en Silvano Clercx, directeur van Hansa Belgium. Als verrassingsgast bracht Bruno Sacco (*) een boeiende toespraak. Hij is een legende in design voor de auto-industrie en sedert 2001 designadviseur voor Hansa.

Na Stuttgart en Keulen is dit Aquapunkt te Zellik, als modern watertrefpunt voor de Benelux, het 3e in Europa. Het is een innovatieve mix van kantoren, showroom, testruimte, scholings- en belevingscentrum, waar zowel vakmensen als particulieren zich kunnen onderdompelen in de Hansa-wereld om zo inzicht te krijgen in het merk en zijn producten. Want ‘water beleven’, dat is de filosofie waar Hansa voor staat.

De installatie van dit Aquapunkt kadert meteen in de dynamische plannen om van Hansa België een ‘all service’ vestiging te maken naar Duits model. Directeur Silvano Clercx: “We willen méér zijn dan alleen maar een administratief dienstverlenende hoofdzetel. We willen de Belgische professional ook technisch optimaal begeleiden en ondersteunen. Daartoe hebben we nu ook een scholingscenter, een showroom, en een technische ruimte met testbank. Het is immers zeer belangrijk dat toonzaalmedewerkers, technici, installateurs en (binnenhuis)architecten de troeven van onze mengkranen optimaal leren kennen. Kranen moeten immers niet alleen designvol zijn, ze zijn ook nog liefst kwalitatief, functioneel én milieuvriendelijk. Vier eigenschappen waaraan Hansa steeds wil beantwoorden.”

En dat is alvast ook de conclusie van de vakhandel in de recent gehouden tweejaarlijkse lezersenquête van ‘Markt Intern’, de branche-informatiedienst voor de Duitse vakhandel in sanitair. Voor de 18e opeenvolgende keer werd Hansa immers door de lezers gekozen als ‘partner nummer 1 voor de vakhandel’, specifiek m.b.t. haar performance op het gebied van mengkranen. In vier van in totaal tien disciplines van het klassement behaalde Hansa de eerste plaats. Bijzondere goed presteerde de onderneming uit Stuttgart op productkwaliteit, montagevriendelijkheid, handelsmarge en ondersteuning in de projectbouw. En in negen van de tien categorieën belandde de kwaliteitsproducent bij de top 2.
Build for Life