Algemeen

Handige pocket voor meer veiligheid in huis

Elk jaar vinden in België zo’n 80.000 inbraken of pogingen tot inbraak plaats, één om de 6,5 minuten. Wie ooit het slachtoffer was, weet wat het betekent: ramen en deuren geforceerd, waardevolle bezittingen kwijt en vooral … een inbreuk op de privacy. En toch. De meeste feiten worden gepleegd door gelegenheidsdieven, amateurs die je met slechts enkele maatregelen op andere gedachten brengt. Casas – Ik ga bouwen heeft ze gebundeld in een handige pocket, een gratis bijla-ge voor zijn lezers en bezoekers op Batibouw.

Met de Pocket “Inbraakbeveiliging van A tot Z”, geeft Casas – Ik ga bouwen een nieuw instrument voor bouwers en verbouwers uit: een volledig en onafhankelijk, niet-commercieel overzicht van alle informatie omtrent een bepaald thema. Het eerste nummer gaat over inbraakbeveiliging bij privéwoningen.

De gids is uitgegeven in een praktisch pocketformaat en is samengesteld als bewaarin-strument. Hij pakt uit met cijfers en feiten, schetst daderprofielen en geeft tips om inbraak te voorkomen. Heel handig is ook de vragenlijst, waarmee de lezer zelf zijn risico’s kan inschatten. Voorts zijn er nuttige adressen, een lexicon en ruimte voor eigen notities.

De Casas Pocket wordt geleverd als gratis bijlage bij de december/januari-editie van Casas – Ik ga bouwen. Het magazine blijft tot eind januari 2008 beschikbaar in de betere boek-handel. Daarnaast is de pocketgids is ook gratis verkrijgbaar op de stand van Casas – Ik ga bouwen, in de Astridhall van Batibouw.

Enkele tips

Om inbraken te vermijden:
• Organisatorische maatregelen: Goede gewoonten kosten geen geld. Zorg voor een bewoonde indruk, doe de woning op slot als je weggaat en leg zeker geen sleutels onder de deurmat.
• Mechanische maatregelen: Als inbrekers na drie tot vijf minuten niet binnengera-ken, houden ze het meestal voor bekeken. Goede deuren, vensters en sloten zijn absoluut noodzakelijk.
• Elektronische maatregelen: Heb je zowel organisatorische als mechanische maat-regelen genomen, dan kun je die verder aanvullen met een alarmcentrale of een bewakingscamera.

Om schade te beperken:
• Goed verzekerd zijn, is een must. Onder “diefstal” verstaan verzekeringsmaat-schappijen diefstal met geweld, bedreiging, inbraak of het binnendringen met valse sleutels. Diefstal als gevolg van openstaande ramen of deuren is niet verzekerd.
• Maak een inventaris van alle waardevolle goederen. Noteer van elektrische toestel-len (video, tv, hifi, …) het merk, het type en de serienummers. Juwelen of antieke stukken kun je best gedetailleerd omschrijven en uitgebreid fotograferen.

Om een gratis exemplaar van de Pocket gids te krijgen, stuur uw gegevens per mail naar info@mediaoffice.be
Build for Life