Architectuur

Haïti schrijft prijsvraag uit voor wederopbouw

De regering van Haïti heeft een prijsvraag uitgeschreven om inspiratie op te doen voor het wederopbouwprogramma na de aardbeving van begin dit jaar. Gevraagd wordt om ontwerpen voor woningen en buurten met oog voor duurzaamheid en herstel van verwoeste sociale structuren.

De aardbeving van 12 januari heeft aan meer dan 230.000 mensen het leven gekost en honderdduizenden woningen vernietigd. Ook was de ramp desastreus voor de sociale en economische infrastructuur. Het zal naar verwachting decennia duren voordat Haïti volledig hersteld is.

Het land vraagt architecten en andere bouwers/ontwerpers om hulp bij de wederopbouw. Deelnemers aan de tweeledige prijsvraag moeten met ideeën en ontwerpen komen voor woningtypologieën en bouwtechnieken, passend bij de cultuur en eisen van de Haïtiaanse bevolking.

De winnende inzendingen zullen worden geëxposeerd tijdens een tentoonstelling in Haïti in oktober dit jaar. De nationale regering en andere leidende partijen bij de wederopbouw zullen de hier getoonde ontwerpen en technieken gebruiken als inspiratiebron bij het megaproject.

Inschrijven kan tot 28 juni, via de website.