Algemeen

Haïti lanceert ontwerp plan wederopbouw

Haïti heeft dinsdag een eerste versie van een plan voor de wederopbouw van het door een aardbeving verwoeste land gepresenteerd. Het plan, waarmee naar schatting 8,3 miljard euro is gemoeid, is opgesteld door de Haïtiaanse autoriteiten en buitenlandse adviseurs. Het wordt besproken op de internationale donorconferentie op 31 maart in New York.

De Haïtiaanse minister van Toerisme, Patrick Delatour, beklemtoonde dat het geen slotdocument is ‘maar onderdeel van een proces’. Volgens hem zal het ontwikkelingsplan in de toekomst zeker nog worden bijgesteld. De kosten zouden kunnen oplopen tot ruim 10 miljard euro.

Het plan gaat verder dan het herstel van de schade. Het voorziet in ingrijpende hervormingen in het straatarme Caribische land. Zo moeten er bouwvoorschriften komen die worden nageleefd, zodat aardbevingen in Haïti in de toekomst minder ernstige gevolgen hebben.

Ook wil de regering de infrastructuur verbeteren, noodzakelijk om ook buiten de hoofdstad Port-au-Prince ontwikkeling tot stand te brengen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life