Duurzaam Bouwen

Hahbo creëert duurzame en esthetische modulaire klaslokalen

Hahbo ontwikkelde, in samenwerking met de gerenommeerde Belgische designer Axel Enthoven, een vernieuwend concept in systeembouw voor scholen: Hahbo LLEXX. Hahbo LLEXX biedt een snel, esthetisch en ecologisch antwoord op de nijpende nood aan extra en flexibele scholen en klaslokalen in lager en secundair onderwijs. Dit modulair systeem kan toegepast worden zowel als voorlopige oplossing en, gezien de esthetische en bouwfysische kwaliteiten, als een permanente oplossing.
Het concept is voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet.

LLEXX is een modulair uitbouwbare creatie (voor scholen en kantoren) in ecologisch hout en gelakt staal, met een aantrekkelijk design.

Guy Somers, CEO Hahbo, stelt met enige fierheid: "We zijn uniek op de markt voor modulaire klaslokalen met dit nieuwe product. Wij kunnen het comfort bieden van een definitief gebouw, dat bovendien zeer mooi oogt en een lage footprint heeft. Als producent kunnen we snel inspelen op de prangende nood aan extra scholen en klaslokalen".



Axel Enthoven, stichtend partner van Enthoven Associates Design Consultants, en ontwerper van LLEXX vervolledigt: "We hebben de nieuwe tijdloosheid nagestreefd door een puristisch design voor te stellen uit nobele materialen. Systeembouw met stijl en duurzaamheid".

LLEXX staat voor Longlife, Luxurious, Ecological, fleXible en eXpress.
  • Lange levensduur dankzij de duurzame materialen
  • Luxe: hoog comfort, aandacht voor detail en weinig onderhoud
  • Ecologisch: lage footprint, hernieuwbare materialen en laag energetisch
  • Flexibel: functioneel aanpasbare binneninrichting naargelang de noden van de leerlingen, maatwerk in systeembouw
  • Snelheid: korte levertermijn en snelle plaatsing

Belang van design
De unieke samenwerking met de gerenommeerde Belgische designer Axel Enthoven en zijn team staat garant voor functionaliteit, tijdloosheid en verantwoorde vormgeving maar vooral voor duurzaamheid.

Door hun ervaring in het ontwerpen van producten met een lange levensduur, zoals tram- en metrostellen, treinen en bussen, streeft Enthoven Associates steeds naar producten die de smaak van de tijd overleven.

Hahbo is een dochteronderneming van Frisomat.