Meubelen

Grote woonkamer inrichten: hoe pak je dat aan?

Grote woonkamer inrichten: hoe pak je dat aan?
Ben je de gelukkige eigenaar van een ruime woning met een grote woonkamer, maar lukt het je niet om het gezellig in te richten? Dit is een probleem waar veel mensen tegenaan lopen. Aan de ene kant ben je dolblij met alle ruimte en aan de andere kant verlang je naar een klein en knus zithoekje. Het goede nieuws is dat je ook in een hele grote kamer een knusse sfeer kunt creëren. Laat je op weg helpen door de onderstaande tips en ideeën.

Creëer verschillende zones

Normaal gesproken bestaat een woonkamer enkel uit een zithoekje met een tv. Wanneer de ruimte ontzettend groot is, is het mooi om meerdere zones te creëren. Maak bijvoorbeeld een apart zitje bij de openhaard, richt een rustgevende leeshoek in of maak een barretje met uitzicht op de tuin. Dit zorgt voor meer variatie in de woonkamer. Je kunt ook duidelijke zones creëren met gebruik van vloerkleden.

Pak uit met een grote bank

Het formaat van de bank moet om te beginnen passen bij jouw woonsituatie. Bij een groot gezin hoort vanzelfsprekend een grote bank. Maar ook als je een klein gezin hebt of enkel met jouw partner woont, kun je uitpakken met een grote bank. De grootte van het bankstel moet namelijk aansluiten op het formaat van de kamer. Probeer op zoek te gaan naar de perfecte verhouding. Kijk bijvoorbeeld naar een ruime hoekbank van Design on stock of schaf juist twee compacte banken aan die je tegenover elkaar kunt neerzetten. Een andere goede tip is om de bank nooit strak tegen de wand te plaatsen. Houd altijd een beetje ruimte vrij voor een knus en chic effect.

Grote woonkamer inrichten: hoe pak je dat aan?

Schaf een robuuste relaxstoel aan

Voelt de woonkamer zelfs met een grote hoekbank nog wat leeg? Voeg dan ook één of meerdere robuuste relaxstoelen aan. Eventueel met een bijpassend voetenbankje, zodat je ’s avonds ontspannen met de benen omhoog kunt zitten.

Gebruik een grote wandkast

De woonkamer oogt een stuk gezelliger als er een grote wandkast staat. Deze kast kun je deels gebruiken als opbergruimte, maar vooral goed inzetten voor decoratie. Kies voor een warm materiaal zoals hout om de knusse sfeer te benadrukken.

Koop een grote eettafel

In veel gevallen loopt een ruime woonkamer over in de eetkamer. Vul deze ruimte daarom ook met grote meubelstukken. Een ruime eettafel van het merk Bert Plantagie vult niet alleen de lege ruimte op, maar zorgt door het strakke design ook voor extra sfeer. Combineer het met stijlvolle eetkamerstoelen die niet wegvallen in het geheel. Kies gerust voor een opvallend kleurtje of designstoelen met armleuningen.

Ook interessant