Algemeen

Grote brandhoutverkoop tijdens eerste brandhouthappening

Ben je op zoek naar brandhout of zaag je zelf hout? Op zaterdag 8 oktober worden 150 brandhoutloten verkocht tijdens de allereerste brandhouthappening op domein Teunenberg in Olen. Kom alles te weten over veilig bomen omhakken en het bosvriendelijke exploiteren van brandhout. Brandhoutliefhebbers kunnen terecht op infostands voor demonstraties van veiligheidsmateriaal, bosbouwmachines, boomklimmen en klieven. In de namiddag vinden de eerste Kempense Brandhoutgames plaats waarbij verschillende teams het tegen elkaar opnemen in een competitie paalwerpen, bijlwerpen, zagen, hakken, nagelkloppen en stamtrekken.

Ben je geïnteresseerd in zelf brandhout oogsten en verwerken? Noteer dan alvast zaterdag 8 oktober 2011 in je agenda, want dan organiseren de Antwerpse bosgroepen en hun partners de Grote Vlaamse Brandhouthappening op domein Teunenberg in Olen.
Interesse voor brandhout zit in de lift en steeds meer mensen gaan zelf hout zagen. In de voormiddag wordt er een grote brandhoutverkoop georganiseerd waarbij 150 houtloten worden verkocht. In de namiddag vinden de eerste Kempense Brandhoutgames plaats. Verschillende teams meten zich in met elkaar in een competitie paalwerpen, bijlwerpen, zagen, hakken, nagelkloppen en stamtrekken. Er is heel wat randanimatie voorzien met o.a. carving, houtdraaien, roofvogeldemonstraties en het maken van houten muziekinstrumenten. Ook kan je het populaire oude brandhoutspel uit Zweden, 'Kubb', ontdekken.

’s Namiddags kunnen de bezoekers doorlopend de brandhoutbeurs bezoeken van veiligheidsmateriaal, bosbouwmachines, houtkachels. Hier kunnen ze ook demonstraties van boomklimmen, vellen en klieven door professionele lesgevers bijwonen. Muziek, eten en drinken zijn ook van de partij. Kijk voor het volledige programma op www.bosgroepen.be.

Programma
9 uur - 12 uur:
verkoop van 150 brandhoutloten uit de volledige provincie Antwerpen

12 uur - 17 uur:
grote Vlaamse landbouwbeurs met brandhoutbeurs, demonstraties en brandhoutgames.

Praktische info
wanneer: zaterdag 8 oktober 2011, van 9 uur tot 17 uur
waar: Domein Teunenberg - Boerenkrijglaan 51E, Olen-Centrum
parking en toegang via Bulenstraat
kostprijs: gratis
Build for Life