Grootste fabriek van luxevinylvloeren ter wereld staat in BelgiŽ

  BE   11 januari 2018 Bron: RCA
Grootste fabriek van luxevinylvloeren ter wereld staat in BelgiŽ
2018 belooft een spannend jaar te worden, want IVC Group streeft naar een verdubbeling van de wereldwijde productiecapaciteit van luxevinylvloeren. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag Ė zowel van consumenten als van architecten en voorschrijvers Ė investeerde IVC Group in twee hoogtechnologische fabrieken, waaronder een in het Belgische Avelgem. Deze ultramoderne plant draait sinds eind 2017 op volle toeren en produceert ook een nieuwe generatie vinylvloeren voor oneffen ondergrond.

IVC Group heeft de ambitie om wereldmarktleider te worden in de snelgroeiende markt van luxevinyltegels- en planken (LVT). Het hoogwaardige, modulaire vinyl slaat wereldwijd aan omwille van de innovatieve designs, realistische look en creatieve ontwerpmogelijkheden.

Met de gloednieuwe modelfabriek in het West-Vlaamse Avelgem Ė gekoppeld aan een verdubbeling van de capaciteit in het magazijn en een conveyorbrug tussen productie en logistiek Ė kan IVC Group meer ťn efficiŽnter produceren. Zo mikt het bedrijf op een jaarlijkse productiecapaciteit van 15 miljoen m2 luxevinylvloeren in deze nieuwe fabriek.

De productieplant Ė 21.000 m≤ groot, vergelijkbaar met 3 voetbalvelden Ė is meteen ook de grootste fabriek van luxevinylvloeren ter wereld. De plant stelt 200 extra mensen tewerk en zal op termijn volcontinu draaien (24/7). De installatie is bovendien erg milieuvriendelijk met het gebruik van groene energie via windturbines en Scheldewater voor de koelprocessen. Alle afval van de fabriek wordt gerecycleerd en volgens het principe van de kringloopeconomie opnieuw ingezet voor productie.

Grootste fabriek van luxevinylvloeren ter wereld staat in BelgiŽ

In Avelgem wordt naast de gekende luxevinyltegels en Ėplanken ook een nieuwe generatie vloeren geproduceerd. Deze engineered vloeren kunnen op oneffen ondergronden worden geplaatst en zijn het resultaat van een doorgedreven R&D-investering van IVC Group. Het product is uniek in de sector, dankzij een volledig nieuwe gepatenteerde technologie.

Vanaf het voorjaar zijn de eerste producten beschikbaar!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo