Bedrijfsnieuws

Grohe krijgt Groene Pluim

Grohe is een belangrijke producent van kranen, douches, installatie- en spoelsystemen. Grohe België (35 werknemers) zorgt vanuit Winksele voor de distributie in België en het Groot-Hertogdom Luxemburg. Van 1979 tot nu is de verkoop verzesvoudigd. Grohe wil niet alleen kwaliteitsvolle producten op de markt brengen maar promoot ook het bewust omgaan met water. Via innoverende ontwikkelingen geeft Grohe de verbruiker de mogelijkheid om zijn waterverbruik drastisch te beperken en dit zonder in te boeten aan comfort en hygiëne.

Grohe zette samen met de vzw Green de actie Waterwijs op. Dit project was gericht op klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Nederlandstalig basisonderwijs en bestond erin dat de klas een waterbesparend project voor de school moest uitwerken en in de praktijk brengen. Grohe leverde de knowhow over water, terwijl Green de pedagogische kant van de zaak verzorgde. Op wereldwaterdag van dit jaar werden de prijzen in aanwezigheid van Prins Laurent uitgereikt.

Grohe voerde vorig jaar een relighting-project door in haar kantoren en magazijnen. Er werden aanwezigheidsdetectie, energiezuinige verlichting en dimbare lichtarmaturen geplaatst. Het geïnstalleerd vermogen van de verlichting kon met 40% verlaagd worden waardoor 67% bespaard werd op het elektriciteitsverbruik. De energiefactuur daalde daarmee tot één derde en dit zonder comfortverlies. Het bedrijf schakelde tevens over op groene stroom. Vorige zomer werd er 70m2 fotovoltaïsche zonnepanelen geplaatst goed voor 6000 kWh per jaar. Hierdoor wordt er voldoende elektriciteit geleverd voor alle pc’s en het nemen van alle kopies gedurende het hele jaar of voor de verlichting van het ganse bedrijf gedurende 6 maanden.

Grohe schenkt daarnaast een deel van de opbrengst van iedere waterbesparende kraan aan een duurzaam waterproject in El Tambo, Ecuador. Voor dit project werkt Grohe samen met Protos. Via een captatie van bronwater en de aanleg van een waterleidingsnet wordt zuiver water naar de dorpen gebracht. Protos begeleidt naast de technische aspecten, ook de organisatie en de vorming van de mensen om het beheer en het onderhoud van de watersystemen blijvend op zich te nemen.

Grohe toont aan dat ecologie en economie hand in hand kunnen gaan. Grohe kreeg hiervoor een ‘Groene Pluim’ uit de handen van Bart Staes en Ann De Martelaer.
Build for Life