Algemeen

Groep H verovert de Mont Ventoux

Groep H, de naam achter o.a. Woningbouw Huyzentruyt, BIK Woningen, Belim Bouwteam en Beyaert Construct, haalde vrijdagmorgen 18 mei met 25 collega’s de top van de Mont-Ventoux.
Hoewel op de illustere berg de Britse wielrenner Tom Simpson tijdens de Tour de France van 1967 het leven liet, schrikt de uitdaging de deelnemers niet af. “Het project Mont Ventoux is het gevolg van een spontane weddenschap, ontstaan tijdens een bedrijfsevenement. Dat wil echter niet zeggen dat we de onderneming niet vanaf dag één met de nodige ernst hebben opgevat. Het vermijden van onnodige risico’s door een goede begeleiding, was voor ons prioritair,” aldus Joris Ockier, CEO.

“De maanden van training en voorbereiding hebben hun doel bereikt. Onze beklimming mocht geen toevalstreffer zijn. Sinds vorig jaar in oktober begonnen 25 collega’s aan de uitdaging die het uiterste van zichzelf zou vragen. Het team telde dan wel Jean-Marie Wampers (ex-winnaar Parijs-Roubaix) en Stan Tourné (ex-wereldkampioen puntenkoers op de piste) onder zijn leden maar voor de meeste anderen was de trainingsweg naar de Ventoux lang. Zich als wielerliefhebber in het Vlaamse land iets voorstellen bij een 21,5 kilometer lange klim, is niet evident en dus legde iedereen de voorbereidingslat maar meteen hoog.”

Een deskundige uitleg door Egwin Ponnette van het Preventielab, begeleiding door het gespecialiseerde fiets-evenementenbureau Flamme Rouge en tientallen trainingsritten moesten er voor zorgen dat elk van de meereizende fietsers de top haalt. “Samen naar de top, is inderdaad ons motto. We hebben dit ook duidelijk geafficheerd op de muur van een van onze bedrijfsgebouwen langs de E40 in Melle. De uitdaging leeft binnen het bedrijf. Via onze interne communicatiekanalen kon elkeen de voorbereidingen volgen.”

“De weersomstandigheden, de gevreesde vijand op de Ventoux, waren ons niet goed gezind” gaat Ockier verder. “Regen, kou en wind maakten de beklimming extra zwaar maar de lange voorbereiding extra lonend voor deze pedaalridders uit Beveren-Leie en Sint-Pieters-Leeuw. De beste tijd klokte af op 1u43, best een aardige tijd met inbegrip van een lekke band. 3u15 na de start kwam ook de laatste boven, na een lange rit door kou, wind en regen.” Wat het volgend jaar wordt, dat weten ze nog niet bij Groep H maar de kans op een Galibier of een Madeleine wordt toch erg hoog ingeschat en dan liefst met nog meer deelnemers.”



“Deze uitdaging scheelt niet erg veel met het echte bedrijfsleven.” vervolgt de initiatiefnemer. “ Al gaat de bouw vandaag door een dal, Groep H slaagt er dit jaar in meer verkoop te realiseren dan vorig jaar. Een uitdaging waar we als team elke dag moeten voor knokken en werken. Een bouwbedrijf dient zijn visie op de woonmarkt van morgen klaar te hebben en met onze kaart van “Betaalbaar Wonen” hebben we alvast al flink wat kilometers op de teller. De hellingen zijn steil, de bochten scherp maar het doel is duidelijk.” besluit hij.
Build for Life