Tuin

Groen en Glas hebben maatschappelijke en economische waarde

Het innovatie- en stimuleringsprogramma `Bouwen met Groen en Glas 2.0` draait in de kern om de realisatie van een betere leefomgeving door inzet van daglicht en groen. BGG 2.0 behelst de transitie van groen als gebouwverfraaiing tot onmisbaar onderdeel van architectuur, bouwtechniek, klimaat, welzijn, comfort en besluitvorming.

Glas en groen realiseren op die wijze niet alleen maatschappelijke waarde voor de gebruikers van gebouwen, maar ook economische waarde voor de bouwers ervan. BGG 2.0 startte vorig jaar en wordt momenteel uitgevoerd door der Stichting Living Daylights in samenwerking met onder andere InnovatieNetwerk, SIGN, TU Delft, TU Eindhoven, BNA en Neyenrode Business Universiteit.

Het programma loopt tot 2013 en bouwt voort op het programma Bouwen met Groen en Glas uit 2007-2008. Dit oorspronkelijke programma wilde het principe `de kas als energiebron` introduceren in de bouwsector. Doel was deze nieuwe vorm van duurzame kassenbouw bruikbaar te maken voor woningen, scholen, ziekenhuizen en kantoren. De winst van dit nieuwe principe is een lager energieverbruik in combinatie met een gezonder binnenklimaat en beter functionerende gebruikers.

Gebaseerd op: Energie+