Algemeen

Grensmaas deels Europees aanbesteed

Delen van het project Grensmaas in het Nederlandse Zuid-Limburg worden toch Europees aanbesteed.

De provincie Limburg en het Rijk zijn gisteren overeengekomen dat een deel van de Grensmaas Europees wordt aanbesteed. Het gaat daarbij om de rivierkundige en civieltechnische werken. De rest wordt in eigen beheer uitgevoerd door het Consortium Grensmaas.

Dat hebben de provincie Limburg en het Rijk gisteren bekendgemaakt. De budgetneutraliteit en het eindplan als geheel blijven in dit voorstel gehandhaafd. Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat kan Brussel met dit nieuwe voorstel vrede hebben. Brussel had eerst geëist dat het hele plan Europees wordt aanbesteed. Maar Limburg en het Rijk wilden het project onderhands gunnen aan het consortium. Daar wilde Brussel niets van weten.
Overigens is er nog geen definitief besluit genomen, het gaat om een voorstel dat nog verder moet worden uitgewerkt. Dat gebeurt door een taskforce van alle betrokken. Deze taskforce werkt onder voorzitterschap van staatssecretaris Schultz van Haegen (verkeer en waterstaat).
De voorbereidingen van de verlening van de diverse vergunningen rondom het project gaan gewoon door. Over zes weken volgt verder overleg.
Build for Life