Duurzaam Bouwen

Greenbuild & Duurzaamheidspaviljoen tijdens BouwBeurs 2011

De BouwBeurs te Utrecht is de ontmoetingsplaats waar bouwend Nederland bij elkaar komt. De BouwBeurs met haar vele exposanten biedt oplossingen in relevante thema’s, zoals: renovatie, duurzaamheid, integraal ontwerpen en meer. Alles over duurzaam bouwen valt onder het nieuwe Greenbuild. De BouwBeurs wordt gehouden van 7 tot en met 12 februari.

Greenbuild richt de aandacht op kennis, producten en leveranciers die bijdragen aan duurzaamheid in de bouw. Onder de Greenbuild vlag zijn groene en duurzame initiatieven te herkennen van de exposanten tijdens de BouwBeurs. Het Greenbuild Congres dat georganiseerd wordt voor architecten, aannemers, overheden en opdrachtgevers, vindt plaats op Dinsdag 8 februari.

Het contentprogramma van het Duurzaamheidspaviljoen staat in het teken van ‘Designers Delight’. Initiator Kingspan Duurzame Bouwsystemen zet wederom hoog in qua ambitie-niveau om integrale duurzaamheid te implementeren in de gebouwde omgeving maar vooral ook in de hedendaagse architectuur.

Met ‘Designers Delight’ richt Kingspan zich op de bouwmeesters van de duurzame toekomst. Gedurende 5 dagen zal het Duurzaamheidspaviljoen dienst doen als platform voor kennis-deling en discussie tussen architecten en de Intellectual Partners van het paviljoen zijnde TU Delft Facade Research Group, DGBC, VMRG, FAECF, Slimbouwen en Duurzaam Gebouwd. Het Duurzaamheidspaviljoen opereert onder de paraplu van Greenbuild.

Experimentele- en futuristische gevels zijn de basis voor kortstondig dagdromen tijdens de inspiratiesessies. Esthetische uitdagingen en multifunctionaliteit staan centraal tijdens de kennisuitwisseling tussen de genoemde kennisinstituten en leergierige architecten. Nieuwe technieken en inzichten moeten de architect weer de regisseur van de bouwkolom maken zodat duurzame architectuur op een integrale wijze kan worden geïmplementeerd.