Interieur

Gratis meubels door verlies van de Broncos in Super Bowl

Door het verlies van de Broncos in de recente Super Bowl krijgen de klanten van Amerikaanse meubelketen Gallery Furniture die voor meer dan 6000 dollar meubelen hebben gekocht, kun geld terug. CEO Jim McIngvale had een weddenschap met zijn klanten afgesloten, en dat kost hem nu ongeveer 7 miljoen dollar. Er waren twee voorwaarden aan de terugbetaling verbonden: de Seattle Seahawks moesten de Super Bowl dus winnen en de klanten moesten voor minstens 6.000 dollar (4.500 euro) in de winkel gekocht hebben. Ongeveer 1.000 klanten zijn de weddenschap aangegaan. Een van de klanten was wel erg zeker van zijn stuk en kocht voor 30.000 dollar aan meubelen.

De 62-jarige McInIngvale, ook gekend als "Mattress Mack", op ABC News en sportzender ESPN: "Toen de verkopers mij tijdens de wedstrijd niet kwamen zeggen wat de tussenstand was, wist ik wel dat Seattle aan het winnen was."

"Mijn boekhouder had me gewaarschuwd dat het een absurd plan was. En dat ik daar nooit aan had mogen beginnen. Hij weet nu niet wat hem overkomt."
"Financieel gezien is dit natuurlijk geen goede zaak. Maar we hebben het bedrijf wel op de kaart gezet en de klanten positief benaderd. Zolang we dat kunnen doen, zal het bedrijf blijven groeien."

"We hebben meerdere video’s toegestuurd gekregen van winnaars die op hun bed rondspringen. Dus, het verlies dat wij maken is al lang goedgemaakt."

Uiteindelijk moet McIngvale dus een 7.000.000 dollar (ruim 5 miljoen euro) ophoesten. Dit zou ongeveer vijf procent van de jaaromzet van Gallery Furniture zijn.

Ook interessant