Verbouwen

Grand Bazar Shopping Center Antwerpen renoveert

Van 1 februari tem einde november 2011 vinden er grote renovatiewerken plaats in het Grand Bazar Shopping Center aan de Groenplaats in Antwerpen.
Tijdens de werken in het Grand Bazar Shopping Center blijven alle vijftig winkels permanent geopend en bereikbaar voor het publiek. Grand Bazar Shopping Center voorziet duidelijke signalisatie en organiseert de komende maanden leuke animaties en events voor haar klanten.

Kathleen Rommers, Manager Grand Bazar Shopping Center: “De werken in het Grand Bazar Shopping Center zijn nodig om in het winkelcentrum terug een hedendaags en comfortabel klimaat te creëren. De aanpassingen zullen zorgen voor een betere circulatie op alle verdiepingen, en de zichtbaarheid voor onze klanten zal er sterk op verbeteren”.
De winkeliers van Grand Bazar Shopping Center zijn alvast optimistisch en zien de werken met vertrouwen tegemoet.

Eva Crets, Shopmanager van Lola & Liza legt uit: "Als winkelier sta ik voor 100% achter de werken. Ze zijn, na vijftien jaar, gewoon nodig! Misschien zullen we een beetje hinder ondervinden van het stof, maar ik heb zelf al gezien dat de werkmannen meteen klaarstaan met borstel en blik om alles weer netjes op te vegen, dus daar maak ik me geen zorgen over. Bovendien worden hier nu voortdurend leuke acties voor de mensen georganiseerd, wat leven in de brouwerij brengt en een extra dynamiek geeft. Ik kan dus alleen maar positief zijn, binnen enkele maanden zal er hier een prachtig, nieuw Grand Bazar Shopping Center staan."

De werken

De komende maanden zullen er dus ingrijpende werken worden uitgevoerd in het Grand Bazar Shopping Center:
• De twee dalende roltrappen in het centrale gedeelte, het zogenaamde “Atrium”, werden het voorbije weekend gedemonteerd en afgevoerd. Begin juni worden ze vervangen door twee nieuwe. In een later stadium zullen ook alle andere roltrappen vervangen worden. Intussen kunnen de klanten de noodtrappen tussen de twee verdiepingen gebruiken. Hiervoor werd een zeer duidelijke signalisatie aangebracht.
• Er komt een nieuwe verbinding tussen de ondergrondse toegang (Carrefour/Metro) en het Atrium. Bezoekers die met de tram komen, of via de parking aan de Groenplaats, zullen met de nieuwe roltrap midden in het winkelcentrum terecht komen.
• Op de eerste verdieping komt een passerelle, dwars over het Atrium. Hierdoor kunnen de klanten beter circuleren en worden de zichtlijnen naar de verschillende verdiepingen geoptimaliseerd.
• De zijkanten van de passerelle worden voorzien van twee mega video walls.
• Ook de buitenkant van het gebouw wordt in een nieuw kleedje gestoken. De aankleding met natuursteen en de plaatsing van nieuw luifels zullen de uitstraling van Grand Bazar Antwerpen in belangrijke mate opwaarderen.
• Verder worden alle vloeren, plafonds en verlichting vervangen.

De werken in Grand Bazar Shopping Center worden uitgevoerd in vier fases:
• Fase 1 (februari-april): afbraak van 2 roltrappen (+2 naar +1 en +1 naar 0), renovatie van het sanitair op de tweede verdieping, montage van de passerelle, renovatie van het Atrium (zijde Habitat) over de drie niveaus. Renovatie panoramische lift.
• Fase 2 (april-mei): Plaatsing nieuwe roltrap van -1 naar gelijkvloers (perforatie vloerplaat).
• Fase 3 (juni-juli): Renovatie van de zone Schoenmarkt (kleine Atrium Carrefour) en de kelderverdieping.
• Fase 4 (augustus-november): renovatie van het Atrium (zijde Fnac) over de drie niveaus. Renovatie van de zone tussen de Eiermarkt en het Atrium, en de aanpassingen aan de buitengevels.

Architect van het nieuwe ontwerp van het Grand Bazar Shopping Center is het gerenommeerde architectenbureau BURO II. Dit bureau won de ontwerpwedstrijd die door eigenaar Axa Belgium Real Estate werd uitgeschreven voor het renovatiedossier. BURO II opteerde voor een grote stijlbreuk met het verleden: strakke lijnvorming, opvallende kleuren, design-elementen en nieuwe zichtlijnen kenmerken het ontwerp. Deze stijl wordt ook doorgetrokken in het nieuwe logo van Grand Bazar Shopping Center dat vanaf eind november in voege gaat.

Devimo Consult n.v. zorgt in opdracht van Axa Belgium Real Estate voor het dagelijks management van het Grand Bazar Shopping Center. Devimo Consult staat ook in voor de werfbegeleiding en de ondersteunende maatregelen voor de handelaars en de klanten.

De complexe werf wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf MBG.