Algemeen

Gouden Baksteen viert tiende verjaardag

De Gouden Baksteen, een initiatief van Bouwunie, de Unie van het KMO-bouwbedrijf, en NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, bekroont elk jaar verdienstelijke politieke persoonlijkheden omwille van hun positieve impact op de bouwsector. De selectie gebeurt door een vakjury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vertegenwoordigers van de vakpers.

De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdagavond 23 februari in Auditorium 2000 van Brussels Expo tijdens Batibouw. De uitreiking van de Gouden Baksteen vormt het hoogtepunt van de jaarlijkse receptie van Bouwunie en NAV die ruim 1.200 aanwezigen lokt.
De Gouden Baksteen verloopt in samenwerking met Wienerberger, vakbladuitgever PMG en Fortis.

De Gouden Baksteen (voorheen bekend als Glazen Baksteen) is in 2007 aan zijn tiende verjaardag toe. Het evenement startte als een jaarlijkse nieuwjaarsreceptie maar is ondertussen uitgegroeid tot het grootste evenement van de Vlaamse bouwsector. Centraal staat de uitreiking van de Gouden Baksteen aan de voor de bouw meest verdienstelijke persoonlijkheid of organisatie van het voorgaande jaar. In het verleden mochten persoonlijkheden als Vlaams minister-president Patrick Dewael en de ministers Leo Peeters, Didier Reynders, Dirk Van Mechelen, Frank Vandenbroucke en Sabine Laruelle de begeerde trofee in ontvangst nemen. Maar ook organisaties als de Gezinsbond en Vlaanderen Bouwt vielen al in de prijzen. “Beleidsacties op een positieve manier waarderen” is de filosofie achter het gebeuren.

Tijdens het Gouden Baksteen-evenement reikt Bouwunie i.s.m. PMG, Wienerberger en Fortis, ook de Bouwschoolaward uit. Deze nieuwe trofee gaat naar de school die de meeste inspanningen levert om het imago van de bouwsector en de bouwopleidingen in een positief daglicht te stellen.

Neem ook eens kijkje op www.degoudenbaksteen.be
Build for Life