Bedrijfsnieuws

Goodman ontvangt BREEAM-NL ontwerpcertificaat

Nederland is wederom een duurzaam gebouwontwerp rijker: Goodman ontving tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van kennisplatform SBR een BREEAM-NL Nieuwbouw ontwerpcertificaat voor het nieuwe distributiecentrum van Stryker.

Ruud Weijmans, Country Manager van Goodman Nederland en Dave Heesakkers, Senior Technical Development Manager, namen het certificaat in ontvangst uit handen van DGBC-directeur Stefan van Uffelen en SBR directeur en DGBC-bestuurslid Jack de Leeuw. Het regionale distributiecentrum scoorde als kwalificatie 3 sterren (very good).

Ruud Weijmans toont zich zeer verheugd met het resultaat: "Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt binnen Goodmans ontwikkelingen, vastgoedbeheer en binnen onze beheerde fondsen. We hebben een uitgebreide inventarisatie gedaan voor Stryker om een integraal advies uit te kunnen brengen aangaande het duurzaam certificeren van het project."

Dave Heesakkers vult aan: "Aangezien zowel Goodman als Stryker beide internationaal beursgenoteerde bedrijven zijn is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een onafhankelijk internationaal erkend certificaat. BREEAM-NL voldoet hieraan en de bewijslast is gebaseerd op de Nederlandse wet- en regelgeving."

Turn Key

Goodman ontwikkelde voor de firma Stryker een nieuw regionaal distributiecentrum. Het project bestaat uit ca. 5.200m² magazijn, 2.900m² mezzanine en 1.400m² kantoorruimte met een uitbreidingsmogelijkheid op het perceel voor zowel magazijn als kantoor.

Stryker is een van `s werelds leidende medische technologiebedrijven met een breed scala aan orthopedische producten en nadrukkelijk aanwezig in andere specialistische medische producten. Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel vastgoed en kantoorparken bezit, ontwikkelt en beheert in continentaal Europa, het Verenigd Koninkrijk, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Innovatieve en milieuvriendelijke ontwerpmaatregelen

Een hoge EPC-waarde voor zowel het magazijn als het kantoor, het realiseren van een hoogwaardig ecologieplan, het controleren van verbruikskosten door separate meters en monitoring van de milieu-impact van de aannemer, zijn enkele toegepaste ontwerpmaatregelen. Verder worden de werkplekken in het kantoor ingericht met voldoende daglicht en aangenaam uitzicht en worden er specifieke ontwerpmaatregelen voor logistiek toegepast die de kans op schades verminderen.
Build for Life