Golfsport zorgt voor veel vraag naar tweede woningen

27 juni 2012 Bron: VNU
Portugal is een goede keuze voor een tweede, of zelfs eerste woning, blijkt de laatste jaren uit de sterk stijgende vraag naar Portugees onroerend goed. Een belangrijke reden die het land voor Nederlanders en Belgen zo aantrekkelijk maakt, naast het klimaat, zijn de fantastische golfmogelijkheden. Het Portugees verkeersbureau Turismo de Portugal promootte de talloze golfbanen, vooral in de Algarve, onlangs tijdens de KLM Open in Hilversum en mocht zich verheugen in een grote belangstelling. De golfliefhebbers bleken niet alleen geïnteresseerd in de mooiste banen, maar vooral ook in huizen en villa’s in de buurt van de greens aan de Portugese zuidkust.

Verrast
Pedro Breyner, directeur Turismo de Portugal: ,,We waren op de KLM Open puur ter promotie van onze golffaciliteiten. We beschikken immers over enkele van de mooiste banen van Europa. Bovendien zijn er heel veel goede vliegverbindingen tussen Nederland en Portugal. Je kunt eigenlijk op elk gewenst moment komen spelen en dat doen heel veel Nederlanders al, de liefhebbers kennen onze reputatie op golfgebied. Wat ons echt verraste op de KLM Open was het grote aantal aanvragen voor woningen en villa’s bij de banen. Op zoveel belangstelling en specifieke vragen hadden we simpelweg niet gerekend’’, lacht Breyner.

Prijsniveau
,,Los van de aantrekkingskracht van de golfbanen is Portugal natuurlijk in trek omdat ook in mijn land de prijzen van onroerend goed flink zijn gedaald. Dus kun je echt mooie dingen kopen voor niet al te veel geld. Daarnaast houden mensen van Portugal vanwege het heerlijke weer, het eten en het lokale prijsniveau. Uiteraard betaal je in populaire toeristische gebieden normale prijzen voor eten en drinken, maar woon je tussen de lokale inwoners dan wordt alles ineens een stuk goedkoper. Je kan in Portugal veel waar voor je geld krijgen en ik denk dat dit voor een grote toeloop zorgt’’.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo