Gietvloerenfabrikant EPI opent deuren in Denemarken

12 februari 2020 Bron: TeamLewis
Gietvloerenfabrikant EPI opent deuren in Denemarken
In januari dit jaar heeft EPI, Nederlands fabrikant van kunststof (giet)vloeren, de deuren van haar showroom van 500 m≤, inclusief kantoor, geopend in Kopenhagen, Denemarken. Het familiebedrijf was op het gebied van sportvloeren al actief in meer dan 50 landen, maar nu vestigt zij zich voor het eerst met een eigen, fysieke showroom buiten Nederland met een breed scala aan (design) gietvloeren.

Vooruitstrevend Denemarken

Denemarken is een vooruitstrevend land als het gaat om het gebruik van kunststofvloeren. Het toepassen van dit soort type vloeren is daar erg gebruikelijk. Volgens Sander Egels, directeur van EPI Group, sluit de Deense mindset goed aan bij de ambitie van EPI: ďWe wilden onze vleugels uitslaan en groei realiseren op het gebied van het commerciŽle en industriŽle design-vloerensegment in het buitenland. Het ontbreken van een showroom met een breed aanbod kunststofvloeren in Kopenhagen heeft ertoe geleid dat we samen met onze partner Neo Coating de mooie stap hebben kunnen zetten om hier serieus werk van te maken.Ē

Gietvloerenfabrikant EPI opent deuren in Denemarken

Alles onder ťťn dak

EPI voorziet met haar aanbod in de verschillende behoeften van zowel consumenten als applicateurs en wil daarmee grote stappen maken in Denemarken. Zo kunnen klanten in de nieuwe showroom terecht voor een breed scala aan vloeren, zoals design-gietvloeren, antistatische (ESD) vloeroplossingen, sportvloeren, industriŽle- en parkeerdek vloersystemen. Naast de samenwerking met Neo Coating vestigt ook Oscon/KTL (de sportvloerenpartner van EPI Group in Denemarken) zich in het Deense EPI-kantoor. Daardoor zijn er uiteenlopende kunststofvloeren onder ťťn dak te vinden; van gietvloeren voor appartementen tot vloersystemen voor de zware industrie.

Oog op de toekomst

Momenteel hebben zoín tien lokale Deense vloereninstallatiebedrijven zich al bij EPI Denmark aangesloten. ďDoor deze nieuwe samenwerkingen en de opening van onze showroom verwachten we ons marktaandeel in Denemarken te vergroten. Met betrekking tot internationale groei ligt onze focus de eerste jaren op Denemarken, waarna we in fase twee het plan verder gaan uitrollen naar de Scandinavische buurlandenĒ, vertelt Egels. Echter blijft de expansie niet beperkt tot ScandinaviŽ, ook in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, BelgiŽ en Duitsland is EPI Group actief.

Gietvloerenfabrikant EPI opent deuren in Denemarken

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo