Interieur

Gezond binnenmilieu uitzondering in de scholensector?

In het verleden werd er te weinig rekening mee gehouden en werden er ook nauwelijks budgetten voor uitgetrokken, maar vandaag is iedereen het erover eens dat de infrastructuur en de leeromgeving van cruciaal belang zijn voor degelijk onderwijs. De informatiesessie van het Centrum voor Gezonde Scholen in het VTI in Hasselt toont evenwel aan dat er nog een bijzonder lange weg af te leggen is om te komen tot gezonde scholen.

Gezond is een complex begrip dat een integrale aanpak vergt waarbij voor elk aspect de nodige expertise vereist is. Om schooldirecties en ontwerpers duidelijk te maken hoe ze dit kunnen aanpakken, hebben 8 complementaire bedrijven (Rockfon, Desso, Reynaers, Soudal, Zehnder, Zumtobel, Caporol en Vanerum) die actief zijn in de scholenbouw besloten om de krachten te bundelen en onder de noemer van het Centrum voor Gezonde Scholen gezamenlijk naar buiten te treden om de scholensector en de architecten te sensibiliseren om werk te maken van een gezonde schoolomgeving.

Om dit in de praktijk te zetten, organiseert het Centrum voor Gezonde Scholen op geregelde tijdstippen, verspreid over België en Nederland informatiesessies voor architecten en schooldirecties. De redactie van Bildinx trok onlangs naar de infosessie in het Vrij Technisch Instituut in het centrum van Hasselt.

Lees verder op Architectura.be