Gezellige blokhut met ťťn centrale ruimte (foto special)

6 augustus 2008 Bron: Woonmagazine
Een blokhut aan een rivier in een omgeving met veel bos. Dat was de opdracht die de cliŽnt aan de architect gaf.
Hij had gekozen voor die architect omdat hij eigenlijk alles aan zijn stijl wel mooi vond en hij vertrouwde de architect dan ook toe om het te ontwerpen naar eigen goeddunken.

Toen de architect met het laatste ontwerp kwam, was de cliŽnt helemaal lyrisch. Hij gaf direct opdracht het exact zo uit te laten voeren. De simpele vorm laat het gebruik van geÔsoleerde panelen toe die in een fabriek worden ontworpen en kant-en-klaar aangeleverd worden voor de meest efficiŽnte constructie.

De blokhut is opgezet rondom een centrale ruimte heen. Die centrale ruimte functioneert als de woonkamer, eetkamer en keuken. Hij wordt verbonden met de buitenkant door een grote muur die bestaat uit ramen die openen naar buiten toe. Het raam omlijst twee torenhoge dennebomen met een achtergrond van de nabije bergen. Voorwaar een prachtig uitzicht.

Bekijk de fotospecial van deze woning. Klik hier.

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo