Nieuwbouw

Gevel van Corian blikvanger in Knokke

DuPont Corian wordt steeds vaker toegepast als high-tech gevelbekledingsmateriaal. Zo werd in Knokke een appartementsgebouw voorzien van een gevelbekleding en opvallende kroonlijst in de kleur Glacier White. Het fraaie oppervlak is perfect bestand tegen de invloed van het Noordzeeklimaat.

Architect Stefan Kips van ASK Architecten ontwierp een eigentijds gebouw, waarbij boven de vijf bestaande woonlagen nog een spectaculair duplex-appartement werd gerealiseerd.
De strak vormgegeven façade werd voor een belangrijk deel bekleed met DuPont Corian in de kleur Glacier White. Zo ontstond een echte blikvanger: een referentiepunt in de gemeente.

Gevel van Dupont Corian blikvanger in Knokke

DuPont Corian is een relatief kostbare gevelbekleding. Toch koos DHR Projects resoluut voor dit materiaal. Nathalie Vanden Eynde, gedelegeerd bestuurder van DHR Projects zegt: ‘Dat doen we niet alleen om esthetische redenen. Ik ben van opleiding chemicus. Mijn eindwerk aan de universiteit van Gent draaide om polymethylmethacrylaat, en dat is een van de allersterkste kunststoffen ter wereld. PMMA is een belangrijke grondstof van DuPont Corian en dat sprak mij meteen aan. Dit materiaal is zeer duurzaam en DHR Projects bouwt voor de lange termijn.’

Gevel van Dupont Corian blikvanger in Knokke

Ook interessant