Geschreven offertes leiden minder vaak tot een opdracht

  NL   28 februari 2013 Bron: USP Marketing Consultancy
De economische recessie zorgt ervoor dat het scoringspercentage van de uitgegeven offertes door bouwbedrijven onder druk staat. In vergelijking met drie jaar geleden geven veel bouwbedrijven aan dat hun scoringspercentage lager ligt. Om in deze moeilijke tijden overeind te kunnen blijven, letten de bouwbedrijven dan ook meer op hun uitgaven. Aangezien materialen een grote kostenpost zijn, vragen de bouwbedrijven hier dan ook tegenwoordig meer offertes voor aan. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat in januari 2013 is uitgevoerd onder bijna 300 aannemers, gespecialiseerde aannemers en installateurs.

Met name een lagere scoringspercentage voor hoofdaannemers
Voor de recessies, waar Nederland mee te maken heeft gehad en momenteel weer midden in zit, maakten de meeste bouwbedrijven zich niet druk over het scoringspercentage van hun offertes. Momenteel is dat wel anders; veel bouwbedrijven ervaren de negatieve consequenties van de recessies en dit uit zich ook in het scoringspercentage van de offertes die zij afgeven. De bouwbedrijven moeten in de huidige tijden dus meer offertes maken om hetzelfde aantal opdrachten binnen te slepen. In vergelijking met drie jaar geleden geven met name hoofdaannemers aan dat van de offertes die zij afgeven, er minder doorgang vinden (69%). Het scoringspercentage van deze hoofdaannemers ligt momenteel gemiddeld rond de 35%. Dit percentage ligt voor installateurs en gespecialiseerde aannemers aanzienlijk hoger, namelijk op respectievelijk 49% en 52%. Toch geven ook deze partijen aan dat het percentage lager ligt in vergelijking met drie jaar geleden.

Meer offertes voor materialen aangevraagd
Gezien de positie van de bouwbedrijven is het niet verwonderlijk dat zij op hun beurt ook op zoek gaan naar manieren waarop zij kunnen besparen. Het grootste deel van de kosten gaat, naast arbeid, vaak in de materialen zitten. Indien mogelijk zullen bedrijven hier dan ook op bezuinigingen. Dit blijkt ook uit het feit dat een derde van de hoofdaannemers in vergelijking met drie jaar geleden meer offertes aanvragen voor de materialen waarmee zij werken in hun projecten (33%).
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo