Tuin

Gentse Floraliën na 25 jaar terug in de binnenstad

In de lente van 2016 krijgt Gent er met Floraliën Gent een nieuw, dynamisch en interactief stadsfestival bij. Het kunstenkwartier - de Bijlokesite, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark- wordt 10 dagen lang het decor voor een bruisend bloemen- en plantenfestival met ruimte voor een magische wereld van bloemen & planten, florale kunstinstallaties en boeiende inspiratietuinen. Het publiek kan er niet alleen kijken maar ook beleven en doen tijdens interactieve en participatieve workshops.

Na talrijke edities langsheen de Floraliënhal en Flanders expo keert Floraliën Gent nu terug naar de stad. Op 4 locaties van het Kunstenkwartier - de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint- Pietersplein en het Citadelpark - brengen nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars hun mooiste creaties. Naast een groot aanbod aan workshops, pop-ups, green- en conceptrooms, toont de Vlaamse sierteeltsector de laatste ontwikkelingen op gebied van onderzoek & innovatie.
Bereid je voor op een dynamisch en interactief stadsfestival voor klein en groot. Kom, kijk, beleef en doe mee aan de verschillende activiteiten en mis dit floraal paradijs van geuren en kleuren niet!

In de kijker

BLOEMEN & PLANTEN: Bloemen en planten veroveren de harten van iedereen. Ze spelen de hoofdrol. Verwacht je aan een nieuw en verrassend parcours.

FLORALE CREATIES: De grootste bloemenkunstenaars uit de 4 windstreken nemen een belangrijke plaats in op alle sites. Bewonder het werk van topfloristen en grootmeesters floristiek in confrontatie met de historische locaties en kunst.

INSPIRATIETUINEN: Tuinieren is populair. In de stad of op het platteland, horizontaal of verticaal, alleen of samen. Laat je inspireren om zelf groene vingers te kweken en breng groen in de stad, straat of bij je thuis.

KUNSTINSTALLATIES: Ter gelegenheid van haar 35ste editie plaatst de Floraliën voor het eerst ook kunst op het programma. Binnen- en buitenlandse kunstenaars brengen florale installaties van topniveau op spectaculaire locaties.

Kortom, Floraliën Gent biedt in 2016 een grensverleggende tentoonstelling die op educatieve en interactieve wijze de natuur binnen de stadsgrenzen brengt. Het event is met deze nieuwe aanpak meer dan ooit de uitstraling van de Vlaamse sierteeltsector en zet mee het belang van onderzoek en innovatie in de kijker.

Praktisch

WANNEER
Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2016, telkens van 8u00 tot 22u00 (laatste toegang om 21u00)

WAAR
Floraliën Gent vindt plaats in het kunstenkwartier van Gent. Op het parcours is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Bijlokesite, ingang Godshuizenlaan, Gent
Leopoldskazerne, Gent
Sint-Pietersplein, ingang Sint-Amandplein, Gent
Citadelpark, ingang Charles de Kerchovelaan, Gent

PRIJS
Dagticket (van 22 t/m 24/4/2015): € 35
Dagticket (van 25 t/m 1/5/2015): € 32
Reductietarieven voor kinderen, jongeren, studenten, scholen en groepen.

Bestel nu al je tickets via de website – www.floralien.be

Meer info: www.floralien.be

Ook interessant