Nieuwbouw

Gemeentekantoor Groningen officieel geopend

Donderdag wordt het gemeentekantoor Harm Buiterplein in Groningen officieel geopend. Het 17.000 vierkante meter omvattend gebouw is ontworpen door MVSA architects. Ontmoeting en interactie spelen een centrale rol in het ontwerp, zegt het bureau. In het gebouw bij station Europapark en voetbalstadion Euroborg zijn onder meer de gemeentelijke loketten voor Werk en Inkomen, het loket Bouwen en Wonen en het UWV gevestigd. Ook zijn in de nieuwbouw kantoren voor medewerkers van de gemeente Groningen en een openbare parkeergarage gehuisvest.

Het ontwerp is opgezet rondom twee grote atria die fungeren als centrale ontmoetingsruimten, zegt MVSA. “Het grote atrium aan de oostzijde is publiekstoegankelijk en bestemd voor de klantcontacten. Hier bevinden zich de publieksentree en de centrale marktplaats”, legt het bureau uit.

“Het westelijke atrium is kleiner van maat en bestemd als ontmoetingsruimte voor de medewerkers van het gebouw. Hier zijn de lunchruimten voor medewerkers. De royale atria garanderen een lichte en vriendelijke uitstraling met veel daglicht.”

Veilig en vriendelijk

In het publieke deel van het gebouw zijn balieruimten, informatieplekken en spreekkamers te vinden. De architecten hebben gestreefd naar een veilige en vriendelijke omgeving. “Door een strategische situering en vormgeving van de overlegplekken zijn aanvullende veiligheidsmaatregelen tot een minimum beperkt”, zegt MVSA.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant