Gouden kubus voor Groninger kerk

  NL   14 mei 2013 Bron: Architectenweb
Met de plaatsing van een gouden kubus is een kerk in het Groninger dorp Leegkerk voorzien van nieuwe functionele ruimtes. Door de centrale plaatsing van het losstaande volume blijft de ruimtelijke beleving van het rijksmonument gewaarborgd. Het object maakt deel uit van het interieurontwerp van awg architecten voor de kerk.
De kerk is door de Stichting Oude Groninger Kerken en Bijzondere Locaties Groningen aangewezen als ankerplaats voor beleving van het omliggende typische Groninger landschap en haar (cultuur)historie.

De kerk moest, met behoud van het ‘traditionele’ meervoudig ruimtegebruik voor maatschappelijke, culturele en spirituele activiteiten, opgenomen worden in een (boven)regionaal recreatief en educatief netwerk.

Doordat deze rol nieuwe functies met zich mee bracht, werd het Antwerpse awg architecten gevraagd een bijpassend interieur te ontwerpen. Het bureau koos voor een compact volume, dat door zijn opzet en verschijning een betekenisvolle nieuwe laag toevoegt aan de kerk.

Lees verder op Architectenweb.nl
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo