Algemeen

Gemeente Emmen kiest voor miljoenenproject

De gemeente Emmen kiest er voor miljoenen te investeren in het stadscentrum, maar ook in de plaatselijke dierentuin. Dierenpark Emmen vormt zelfs de voornaamste reden voor de miljoeneninvestering. Het college van Emmen is van mening dat zonder investeringen het centrum zal wegkwijnen.

Daarom is besloten de verplaatsing van het dierenpark door te zetten en zo een impuls te gaan geven aan het complete Emmense centrum. De verhuizing en de daaraan gekoppelde verbouwing van het dierenpark zal zo`n 205 miljoen euro gaan kosten. Het is de bedoeling dat het project Atalanta zorgt voor de ontwikkeling van het stadscentrum en het dierenpark/theater Emmen naar een `mensenpark`.

De totale kosten voor het project gaan de 205 miljoen euro nog te boven. In totaal zal het project goed zijn voor een kostenpost van 468 miljoen euro. De oppositie van Emmen ziet overigens niets in het plan. De oppositie denkt dat ook op de huidige locatie verbetering mogelijk is voor het dierenpark dat al langer in moeilijkheden zit.

Gebaseerd op: Binnenlands Bestuur
Build for Life