Geld beschikbaar voor woningaanpassingen - tot Ä 50.000

  NL   10 september 2018 Bron: Bouw & Wonen
Geld beschikbaar voor woningaanpassingen - tot Ä 50.000
In de gemeente Etten-Leur kunnen zelfstandig wonende ouderen 50.000 euro lenen. Met dit geld mogen zij de woning aanpassen, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Het geld wordt beschikbaar gesteld door de SVn: Stimuleringsfond Volkshuisvesting Nederland.

Misschien ken je wel iemand in de omgeving van 70 jaar of ouder, die graag een aanpassing in het huis zou willen doen, voor eigen veiligheid? De bank zal geen nieuwe hypotheek meer verstrekken, gezien de leeftijd. In sommige situaties hebben ouderen een spaarpot beschikbaar of kan er geld geleend worden bij familieleden. Maar als dit niet mogelijk is, dan is er nu gelukkig een oplossing. Er kan beroep worden gedaan op het SVn.

Geen beroep op WMO

Helaas kunnen particulieren niet zelf een beroep doen op het geld. Daarom gaat de gemeente Etten-Leur de overeenkomst aan met het SVn, zodat geld lenen wel mogelijk wordt. Het voordeel van deze constructie is voor de gemeente, dat er zo geen beroep zal worden gedaan op de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Traplift of badkamer

TrapliftHet geld kan gebruikt worden om de woning aan te passen voor meer veiligheid en comfort. Denk aan een traplift. Een nieuwe traplift kost al snel tussen de Ä3.000 en Ä13.000 euro, afhankelijk van het aantal bochten in de traplift. Het is ook mogelijk een gebruikte traplift te kopen, wat veel goedkoper is. Diverse verkopers van trapliften proberen op die manier een traplift betaalbaar te houden voor ouderen met een klein inkomen.

De badkamer kan ook met speciale aanpassingen veiliger in gebruik worden. Denk aan bijvoorbeeld handgrepen, een verhoogd toilet en een douchestoel.

De veiligheid en het wooncomfort nemen aanzienlijk toe met slechts kleine aanpassingen in de woning, die het mogelijk maken langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Advies op maat

Door de vergrijzing is er een tekort aan seniorenwoningen. En het aantal ouderen blijft de komende jaren groeien. Wonen met Gemak biedt ondersteuning aan deze gemeente en nog veel meer gemeenten, zodat ouderen zo lang als mogelijk thuis kunnen wonen. Het is mogelijk om adviseurs uit te nodigen die de woning checken op eventuele aanpassingen ter verbetering van de veiligheid en het wooncomfort.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo