Verbouwen

Geen extra geld voor Rotterdam-Zuid

Het Rijk zet geen extra geld in om het programma dat de komende jaren de situatie op Rotterdam-Zuid moet verbeteren te bekostigen. Het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid moet uit bestaande middelen gefinancierd worden. Dat zei minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) maandag bij de ondertekening van de plannen die het Rijk, de gemeente Rotterdam en verscheidene partijen hebben met Rotterdam-Zuid.

De doelstellingen uit het maandag gepresenteerde programma zijn ambitieus: het gebied ten zuiden van de Maas, bekend vanwege een slechte sociaal-economische situatie, moet in 2030 op hetzelfde niveau zitten als de vier grote steden.

De plannen richten zich op hogere inkomens, aantrekkelijkere woonwijken, betere scholing en meer werk. Onder anderen minister Donner en burgemeester Ahmed Aboutaleb zetten maandag hun handtekening onder de plannen.

Uit het programma blijkt niet hoeveel de 'kwaliteitssprong' van Rotterdam-Zuid in totaal gaat kosten en hoe deze gefinancierd gaat worden. Donner en Aboutaleb verwezen maandag naar de sombere economische situatie in Nederland en daarbuiten.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant